Wat is het verschil tussen cavity back and blade golfclubs?

cavity-back-vs-blades

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

Verschil tussen cavity back en blades golfclubs

Wanneer je op zoek bent naar de juiste golfclub, kom je ongetwijfeld de termen “cavity back” en “blades” tegen. Beide types hebben unieke kenmerken die ze geschikt maken voor verschillende soorten golfers. Hier duiken we dieper in op de verschillen en helpen we je te bepalen welke club het beste bij jouw speelniveau past.

Wat zijn cavity back golfclubs?

Cavity back clubs worden gekenmerkt door hun dikkere zool en een holte aan de achterkant van de club. Dit ontwerp zorgt voor enkele belangrijke voordelen:

 

Voordelen van cavity back clubs

  • Dikkere zool: De dikkere zool helpt bij de interactie met het gras en voorkomt dat de club te diep in de grond graaft. Dit maakt de club vergevingsgezinder en makkelijker te slaan.
  • Perimetergewicht: Het gewicht wordt rond de buitenkant van de clubkop verdeeld, wat zorgt voor een lager zwaartepunt en een grotere sweet spot. Dit helpt bij het consistent slaan van rechte ballen en vermindert de afstandsverlies bij mis-hits.
  • Geschikt voor verschillende swings: Cavity back clubs kunnen gebruikt worden met een breed scala aan swingtypes, wat ze ideaal maakt voor beginners en gemiddelde golfers.

Wat zijn blade golfclubs?

Blades, ook wel bekend als muscle back clubs, hebben een dunner ontwerp en minder vergevingsgezinde kenmerken. Ze zijn ontworpen voor ervaren golfers die op zoek zijn naar precisie en controle.

 

Voordelen van blade clubs

  • Dunner ontwerp: Blades hebben een dunnere zool en minder offset, wat ze ideaal maakt voor golfers die de bal met nauwkeurigheid kunnen slaan.
  • Feedback en gevoel: Omdat het gewicht direct achter de sweet spot zit, bieden blades een ongeëvenaarde feedback en gevoel bij elke slag. Dit helpt gevorderde spelers hun techniek te verfijnen.
  • Controle over de balvlucht: Blades bieden meer controle over de balvlucht, waardoor ervaren golfers beter in staat zijn om fades en draws te slaan.

Wie moet welke club gebruiken?

De keuze tussen cavity back en blades hangt sterk af van je speelniveau en je persoonlijke voorkeur.

 

Voor beginners en gemiddelde golfers

Beginnende golfers en gemiddelde spelers (met een handicap van 5 en hoger) worden meestal aangeraden om met cavity back clubs te spelen. De vergevingsgezindheid en het gemak waarmee deze clubs te slaan zijn, helpen bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het verbeteren van je techniek zonder de frustratie van constante mis-hits.

 

Voor gevorderde golfers

Gevorderde spelers met een lage handicap, die consequent de sweet spot raken en op zoek zijn naar maximale controle en feedback, kunnen overwegen om blades te gebruiken. Deze clubs vereisen een hoge mate van vaardigheid en belonen nauwkeurigheid met superieure balcontrole en gevoel.

Shop nu voor een nieuwe set golfclubs!

Ontdek het uitgebreide aanbod aan golfsets voor zowel dames als heren bij Jumbo Sports.

jumbosports.com

Conclusie

De keuze tussen cavity back en blades golfclubs hangt af van je speelniveau, je swing en je persoonlijke voorkeuren.

 

Beginners en gemiddelde golfers zullen waarschijnlijk meer baat hebben bij de vergevingsgezindheid van cavity backs, terwijl gevorderde spelers die op zoek zijn naar precisie en controle beter af zijn met blades. Het is belangrijk om clubs te kiezen die je helpen je spel te verbeteren en je speelplezier te vergroten.

 

Onthoud, er is geen schande in het kiezen van clubs die je spel ondersteunen. Luister naar advies van ervaren golfers en professionals, en kies de clubs die het beste passen bij jouw niveau en speelstijl.