Budgetvriendelijke golfballen: ontdek de beste opties

goedkope golfballen

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

In het kort: de top 3 goedkope golfballen


1. Black Diamond – Jumbo Golf (36 stuks voor € 22,99)

 

2. Wilson Ultra – bol.com (24 stuks voor € 29,95)

 

3. Inesis Distance 100 – Decathlon (12 stuks voor € 8,99)

 

Op zoek naar goedkope en betaalbare golfballen

Golfen is een prachtige sport die de afgelopen jaren enorm populair is geworden. Of je nu een ervaren golfer bent of net begint, dan weet je dat golfballen een essentieel onderdeel zijn van het spel. Maar wanneer je per ronde regelmatig golfballen verliest dan kan het al aardig snel in de papieren lopen. Daarom zoomen we in dit artikel in op goedkope en betaalbare golfballen die je in staat stellen om te golfen zonder je een fortuin kwijt ben aan golfballen.

 

Ik dit artikel komen value-for-money golfballen en gebruikte golfballen (waaronder lake-balls) aan de orde.

Prijs-kwaliteitverhouding

 

Goedkope golfballen worden vaak ten onrechte geassocieerd met een lage kwaliteit. Er zijn echter tal van merken die kwalitatief hoogwaardige golfballen aanbieden tegen een betaalbare prijs. Deze golfballen kunnen net zo goed presteren als duurdere opties, maar tegen een fractie van de prijs. Door te zoeken naar merken die zich richten op het bieden van een goede prijs-kwaliteitverhouding, kun je geld besparen zonder concessies te doen aan de prestaties.

Black  Diamond – Jumbo Golf

 

De Black Diamond golfballen worden geleverd in een netje van 36 stuks en hebben een duurzame Surlyn balcoating. Ze zijn ontworpen voor hoge slagtrajecten en maximale afstand.

 

36 stuks voor € 22,99 (€ 0,64 cent per bal)

black diamond - goedkope golfballen

Wilson Ultra

 

De Wilson Ultra is een 2-laags soft golfbal voor maximale afstand met een high energy kern en een ‘durable cover’.

 

24 stuks voor € 29,95 (€ 1,25 per bal)

Wilson Ultra - goedkope golfbal

Inesis Distance 100 – Decathlon

 

Deze golfbal is speciaal ontwikkelt voor de beginnende golfers en is een zeer betaalbare golfbal voor je eerste stappen op de golfbaan!

 

12 stuks voor € 8,99 (€ 0,75 per bal)

Inesis Distance 100 - goedkope golfballen

Weet je nog niet helemaal welke golfbal je moet kiezen, lees dan eerst het artikel ‘Welke golfbal moet ik kopen?’ In dit artikel gaan we in op de verschillende de soorten golfballen die er zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van de perfecte golfbal voor jou!

Gebruikte golfballen / lake-balls

 

Een andere optie om geld te besparen op golfballen is het kopen van tweedehands ballen. Veel golfers verliezen hun ballen in waterhindernissen of struiken en deze ballen worden vaak verzameld, gereinigd en opnieuw verkocht. Tweedehands golfballen zijn meestal in goede staat en kunnen tegen een fractie van de oorspronkelijke prijs worden gekocht. Dit is een milieuvriendelijke optie, omdat het hergebruik van ballen de afvalproductie vermindert.

Kwaliteitsindeling gebruikte golfbal en lake-balls

 

Lake-balls worden door de bank genomen ingedeeld in verschillende kwaliteiten:

 

AAAA kwaliteit 
Deze ballen zijn zo goed als nieuw. De ballen hebben nagenoeg geen gebruikssporen / beschadigingen. Op deze ballen kunnen wel  ‘spelersmarkeringen’  aanwezig zijn en er kunnen reclameballen tussen zitten.

 

AAA kwaliteit
Deze ballen zien er nog zeer goed maar kunnen kleine gebruikssporen en stiftmarkeringen hebben. Ook hier kunnen reclameballen tussen zitten

AA kwaliteit
Deze ballen zijn duidelijk gebruikt en hebben duidelijke gebruikssporen. Deze ballen zijn geschikt voor de golfer die niet veel waarde hecht aan het merk en uiterlijk van de golfbal waar hij mee speelt. Wanneer je als beginnende golfer veel ballen verliest dan kan dit een goede optie zijn.