Welke golfbal moet ik kopen?

Inhoudsopgave

Keuzehulp bij het kopen van golfballen

Welke golfbal je het beste kan kopen is natuurlijk aan jezelf, maar een paar tips kunnen je hierbij hopelijk een beetje helpen. Ieders budget is verschillend, maar een rondje golf kost nu eenmaal geld. Geniet van het buiten zijn in de natuur. Heb lol met je medespelers in de flight en investeer gewoon door het kopen van één soort golfbal. Het komt je spel echt ten goede. Je hoeft niet meteen te gaan voor de Titleist PRO V1 die je zo’n € 60,- lichter maakt. Er zijn prima alternatieven zoals de redelijk betaalbare Titleist TruFeel met een zacht gevoel en zeer goede afstand. Deze kun je kopen je voor rond de € 30,- voor 12 stuks. Tot slot is er ook een value for money optie met de Pinnacle Rush Soft (eigenlijk ook van Titleist) waar je 15 golfballen hebt voor rond de € 25,-

Maak het voor jezelf makkelijker

Als je golft loop je het risico dat je één of meerdere golfballen verliest. En wees nou eerlijk wie heeft er niet bij een slag over water over water wel eens gedacht ‘ik pak even een andere bal’. Het risico dat golfbal in het water beland is mij te groot. Deze golfbal wil ik niet verliezen!


Golf is al moeilijk genoeg en een golfbal te ruilen voor een andere ‘oude’ golfbal maakt het spelletje niet makkelijker. De ene golfbal is de andere niet en heeft een andere spinrate of balvlucht. Als je van golfbal wisselt maak je het voor jezelf alleen maar moeilijker.

Om het je makkelijker te maken hierbij een keuze advies:

Starter: Pinnacle Soft of Rush (15-ball pack)

De Pinnacle Soft heeft een high-energy core en een lage compressie. Dit geeft een zacht balgevoel en meer spin. Hierdoor rolt je golfbal minder ver door op de green.

Gevorderd: Titleist TruFeel

De Trufeel kenmerkt zicht door het extreem zacht gevoel wat je ervaart wanneer je de bal raakt.


Op afstand zul je niet inleveren omdat deze golfbal voorzien is van een TruTouch kern die voor de maximale afstand moet zorgen. Ook in het korte spel heb je de maximale controle.

Ervaren: Titleist Pro V1 of Pro V1x

Wereldwijd de meest verkochte golfballen!


De Titleist Pro V1 is een driedelige golfbal die de beste combinatie van snelheid, spin en gevoel in het spel levert. De Pro V1 is daarmee geschikt voor de meeste golfspelers. De Pro V1 heeft een lagere balvlucht met minder spin.


De Titleist Pro V1x bestaat uit 4 lagen en heeft een dubbele kern. De bal heeft een iets ander dimplepatroon dan de V1 waardoor de balvlucht hoger is. Bij het slaan met een ijzer heeft deze golfbal meer spin.

Bovenstaande golfballen – en veel meer – kun je kopen in de volgende webshops:

Tags: golfballen, koopgids

Pin High, meer dan een golfvakantie