Wat verdiend een caddy op de PGA Tour?

wat verdiend een caddie

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

Inleiding

In de dynamische wereld van golf is de caddie veel meer dan alleen een tasdrager. Ontdek hier wat caddies doen en hoe hun onmisbare rol het succes van golfers kan beïnvloeden.

Wat doet een caddy?

Caddies overstijgen hun traditionele rol als drager van golfclubs. Ze fungeren als persoonlijke gidsen en strategische adviseurs op de baan. Van het verstrekken van waardevol clubadvies tot het inschatten van afstanden en het lezen van greens, caddies zijn essentieel voor het nemen van weloverwogen beslissingen tijdens het spel. Ze bieden ook emotionele steun en helpen spelers om mentaal gefocust te blijven, zelfs in uitdagende situaties.

Voordelen van een caddy

De aanwezigheid van een ervaren caddy kan een aanzienlijke impact hebben op de prestaties van een golfer. Caddies kennen de baan als hun broekzak en kunnen waardevolle inzichten bieden in het ontwerp, de terreinomstandigheden en strategische speelpunten. Dit stelt golfers in staat om met meer vertrouwen en precisie te spelen, waardoor hun kansen op succes toenemen.

Salaris van een caddy

Het salaris  van een caddie is vaak een combinatie van een wekelijkse toelage en een percentage van het prijzengeld van de golfer waarvoor hij of zij caddy is. Afspraken zijn natuurlijk individueel tussen de golfer en de caddy. De meeste PGA Tour-caddies hebben een basis-salaris van tussen $ 1.500 en $ 3.000 per week. Het percentage van het prijzengeld zit rond de 5% van de winst voor elke finish buiten de top 10. Voor de top 10 spelers gelden hogere percentage: spelers in de top 10, maar niet de winnaar zijn delen 6-8% van hun prijs met hun caddies. Voor de winnende spelers kan dit oplopen tot 10% van het prijzengeld. Daarnaast is het gebruikelijk dat ze een vergoeding ontvangen voor reis- en verblijfkosten.

 

Net als golfers kunnen caddies kunnen ook geld verdienen met sponsoring. Bij de top golfers zijn ze ook vaak in beeld. Vaak betreft dit sponsoring door een kledingmerk of golfclubfabrikant in de vorm van kleding of opdruk van een logo.  

Hoeveel verdienen caddies gemiddeld?

Op openbare en amateurbanen verdienen caddies meestal een vast uurtarief, afhankelijk van de regio en het specifieke golfcomplex. In de professionele golfindustrie kan het caddie-inkomen echter aanzienlijk variëren. Topcaddies die samenwerken met bekende professionals kunnen aanzienlijke inkomsten genereren, inclusief bonussen op basis van prestaties en deelname aan prijzengeld.

Conclusie verdiensten caddy

Caddies zijn de stille krachten die het golfspel naar een hoger niveau tillen. Hun veelzijdige takenpakket, van technisch advies tot emotionele ondersteuning, is van onschatbare waarde voor golfers op alle niveaus. Het salaris van een caddie weerspiegelt vaak hun bijdrage aan het succes van spelers, en dit maakt hun rol niet alleen cruciaal, maar ook lonend in de wereld van golf.