Golfhandschoenen voor in de winter

Inhoudsopgave

share
tweet
mail
app
pin

Met het korter worden van de dagen daalt ook de temperatuur. Hoog tijd om voorbereidingen te treffen voor het winterseizoen. Dankzij een paar speciale winter golfhandschoenen hoef je tijdens het golfen geen last meer te hebben van koude handen.

 

Naast dat deze handschoenen warmte bieden zijn ze ook waterdicht en bieden ze extra grip op regenachtige dagen. In tegenstelling tot de normale handschoen, worden winterhandschoenen altijd verkocht als paar. Er zit dus een linker- en rechter handschoen in de verpakking.

winter golfhandschoenen footjoy 01
winter golfhandschoen footjoy 02

Shop winter golfhandschoenen

Kijk in onderstaande webshop van Jumbo Golf en/of bol.com wat zij aan winter golfhandschoenen aanbieden. Of klik direct op onderstaande productlinks van bol.com:

Winter golfwanten

Mocht je toch liever met je vertrouwde golfhandschoen spelen. Of wanneer je altijd last hebt van hele koude handen dan kun je ook kiezen voor golfwanten. De wanten bieden net iets meer warmte dan de handschoenen omdat je vingers niet apart ‘verpakt’ zitten. De wanten draag je dan tussen je slagen. Je handen zijn dan maar kort blootgesteld aan de kou en kunnen weer opwarmen wanneer je naar je bal loopt.

Titleist winter golfwant - mittens

Bedek ook je hoofd en draag laagjes

Naast dat je warme handen hebt is het ook verstandig dat je je hoofd bedekt. Je hebt vast wel eens gelezen dat je 40 tot 50 procent van je warmte via je hoofd verliest. Maar dat berust op een fabel. Wanneer je huid blootgesteld is aan de kou verlies je daarmee net zoveel warmte. Je heeft heeft relatief gezien een groot oppervlakte en die is in de winter meestal het meest blootgesteld aan de koud. 

Het dragen van een muts – of beanie –  is dan ook aan te bevelen. Dat zelfde geldt voor een thermo onderlaag voor als het echt koud begint te worden. Daarnaast doe je er verstandig aan om meerdere laagjes kleding te dragen. Dat isoleert en wanneer de zon er door komt kan het ineens lekker worden en kun je een laagje uit trekken.

leyle & scott beanie