Golfhandschoen kopen: keuzehulp!

Inhoudsopgave

Tips voor het kopen van een golfhandschoen

Is je golfhandschoen toe aan vervanging of wil je meer weten over welke je het beste kan kopen en waarom? Lees het hier! 

Waarom heb je een golfhandschoen nodig?

Een golfhandschoen geeft je meer houvast: deze voorkomt dat je grip draait of wegglipt. Zonder golfhandschoen wordt je grip ook sneller vochtig en vettig. Het wordt dan veel lastiger om je club – zonder te knijpen – goed vast te houden.

Hulp voor je zwakke hand, welke is dat?

Het verbeteren van die grip op je grip is ook de reden dat je meestal alleen een handschoen draagt aan je ‘zwakke’ hand: voor rechtshandige spelers is dat de linkerhand en voor linkshandige spelers de rechterhand. Die zwakke hand heeft wat extra hulp nodig om de golfclub onder controle te krijgen. Vandaar dat je bijna nooit golfers ziet zonder golfhandschoen dragen.

Golfhandschoen van leer of synthetisch?

Waar voor je kiest is natuurlijk persoonlijk: synthetische golfhandschoenen zijn slijtvast en ideaal voor beginners die veel trainingsuren op driving range doorbrengen.Bij een leren golfhandschoenen heb je meer gevoel en na verloop van tijd vormt de golfhandschoen zich naar je hand en ziet ie als een handschoen. In de zomer is een leren handschoen ook fijner om te dragen simpelweg omdat natuurlijk materiaal beter ademt.

Footjoy Weathersof

De meest verkochte golfhandschoen: wereldwijd zijn er al meer dan 90 miljoen stuks van deze golfhandschoen verkocht. Een Fibersof allweather golfhandschoen met Cabretta leren duim en handpalm en versteviging op slijtplekken.

Lees hier meer over de Footjoy WeatherSof.

Bogeygolf’s favoriet

Titleist Perma-Soft

Titleist golfhandschoenen zijn de meest gedragen golfhandschoenen op de PGA Tour. En dat is niet voor niks: de Titleist golfhandschoenen hebben een hoogwaardige kwaliteit en zijn perfect gestikt. De Titleist Perma-Soft is een luxe  slijtvaste Cabretta lederen golfhandschoen in de kleur wit die perfect ademend is.

TIP Bij Jumbo Golf geldt 2e golfhandschoen voor de halve prijs.

Neem een kijkje in onderstaande webshops voor het kopen van een golfhandschoen.  

Tags: golfhandschoen, koopgids

Ontdek de informatieve koopgidsen van bogeygolf.nl

 

Om je te helpen bij het oriënteren en het maken van een weloverwogen keuze vind je op bogeygolf.nl diverse koopgidsen met essentiële informatie, nuttige tips en adviezen. 


Er zijn o.a. koopgidsen beschikbaar voor golfclubs, golftrolleys, golftassen, range finders, golfhorloges, golfschoenen, handschoenen en golfballen. Via onderstaande link heb je het complete overzicht: