Maximaal gemak met de beste kleine golftassen

beste kleine golftas

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

Kleine golftassen: compact, comfortabel en innovatief

Als gepassioneerde golfer begrijp je dat het kiezen van de juiste golftas net zo belangrijk is als het selecteren van de perfecte club voor die cruciale slag. Bij kleine golftassen zijn er enkele essentiële overwegingen waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat jouw tas niet alleen voldoet aan jouw behoeften op de golfbaan, maar ook duurzaam en functioneel blijft. Hierbij enkele tips waarbij je in de aanschaf rekening kan houden:

 

1. Kwaliteit van materialen

De meeste kleine draagtassen worden gedurende een ronde herhaaldelijk opgetild en neergezet. Om ervoor te zorgen dat je tas lang meegaat, is het cruciaal om aandacht te besteden aan de kwaliteit van de materialen. Gelukkig zit dat bij gerenommeerde merken wel goed. Onderhoud speelt hierbij ook een rol; maak na elke ronde je golftas schoon en geniet van het voordeel dat een kleine golftas eenvoudig te reinigen is. Overweeg ook of je golftas waterdicht moet zijn.

 

2. Gebruikte onderdelen

Schouderriemen, handvaten en de opening van de tas ondergaan veelvuldig gebruik. Kies daarom voor kwaliteit bij deze onderdelen om ervoor te zorgen dat ze niet slijten na verloop van tijd. Vooral de opening van de tas is van cruciaal belang, aangezien slijtage hier schade aan je stokken kan veroorzaken. Let op tekenen van slijtage en vervang indien nodig.

 

3. Opbergruimte en pootjes


Innovatie in kleine golftassen is onmiskenbaar. Materialen worden lichter, opbergruimte wordt slimmer georganiseerd, en sommige tassen komen zelfs met kleine pootjes om de tas van de grond te houden. Let op de ontwikkelingen op dit gebied en kies een tas die past bij jouw behoeften, met genoeg ruimte voor stokken, ballen en accessoires.

 

4. Schouder- / draagriemen

Een goede verstelbare schouderriem is essentieel voor het draagcomfort van een kleine golftas. Zorg ervoor dat de riem goed op je schouder blijft hangen en gemakkelijk op en af te hangen is. Comfort is de sleutel en een stevige schouderriem draagt bij aan een plezierige golfervaring.

 

5. Dividers

De bovenkant van kleine golftassen beschikt vaak over 2 of 4 top-dividers, voldoende voor het aantal stokken dat je normaal gesproken draagt. Controleer of de tas tussenschotten heeft om je stokken goed gescheiden te houden en bescherming te bieden tegen slijtage.

 

Conclusie kleine golftas

Een goede kleine golftas moet compact, gestroomlijnd en van hoge kwaliteit zijn. Zorg ervoor dat het voldoet aan jouw behoeften op het gebied van opslag, draagcomfort, gewicht en duurzaamheid. Met de juiste keuze geniet je van het gemak van een kleine golftas, zonder concessies te doen aan prestaties en stijl op de golfbaan.

Ben je er nog niet helemaal uit welk type golftas je moet aanschaffen?

 

Lees dan onze handige golftassen gids. Hier worden alle soorten golftassen met elkaar vergeleken en wat de voor- en nadelen zijn.

BIG MAX HEAVEN 7 STANDBAG € 59,99

big max heaven 7 kleine golftas

SUPER LICHTE GOLFTAS

 

De Heaven 7 is een volledig nieuwe Big max golftas. De tas combineert een duurzaam nylon materiaal en veel handige functies voor jou als golfer die een lichtgewicht nodig heeft zoals de Heaven 7. Vier compartimenten en een extra koelvak bieden veel ruimte. De ultracomfortabele, ademende schouderbanden zorgen voor het beste draagcomfort en maken het mogelijk om de heaven 7 comfortabel over langere afstanden te dragen

FASTFOLD ENDEAVOR € 79,99

SLECHTS 1,6 KILO

De FastFold Endeavor, een draagtas met alle gemakken van dien tijdens een rondje golf. Deze draagtas heeft op de bovenkant een verdeler van 4 vakken waardoor je prima een clubs in je tas kwijt kunt. Het gewicht is slechts 1,6 kg en heeft een dubbele draagband en beugelhandvat waardoor deze tas zeer gemakkelijke is om mee te nemen.

BIG MAX DRI LITE  SEVEN € 139,99

big max dri lite 7 kleine golftas

DRI LITE SEVEN: WATERBESTENDIG

 

Een compacte standbag die met zijn vergrote bovenkant extra ruimte biedt voor meer comfort. De tas biedt ruimte aan 4 clubs meer dan in conventionele draagtassen, zodat je geen compromissen hoeft te sluiten op je golfreis. Met 4 waterbestendige zakken, ultralichtgewicht ontwerp en tal van praktische functies is de Dri Lite Seven een stijlvolle aanvulling op elke golfset.

TITLEIST DRAAGTAS ca. € 85 / € 95

titleist kleine golftas

PREMIUM LICHTGEWICHT TAS

De nieuwe Titleist Carry Bag is een lichtgewicht en functionele draagtas. De kleine compacte golftas heeft 2 vakken en een draagband met schuim voor demping en langdurig comfort. Dit ontwerp met 3 zakken is gemaakt met een waterdichte PU-bodem. Gemaakt van duurzame materialen en afgewerkt met het Titleist-logo. Gewicht – 1,5 kg.

Disclaimer: vermelde prijzen zijn aan verandering onderhevig en zijn vermeldt als indicatie.