Golftrolley kopen: welke kies jij?

Inhoudsopgave

Advies nodig voor het kopen van een golftrolley?

Je bent je aan het oriënteren voor het kopen van een golftrolley, maar waarom heb je en trolley nodig? Met een golftrolley hoef je je golftas niet meer te dragen. Dit zorgt voor meer ontspanning tijdens een rondje golf en komt daarmee je spel ten goede. Het gewicht van je golftas en golfclubs, die al snel oploopt naar tien kilo, hangt niet meer voortdurend op je schouder(s) en rug.

Golftrolleys zijn er in meerdere varianten en soorten. Er zijn trolleys met twee, drie en zelfs 4 wielen. Qua voortbeweging kun je onderscheid maken tussen manueel en elektrisch. Binnen de manuele trolleys trek je de twee-wielige variant en duw de de drie-wielige variant. Bij de elektrische variant loop je achter de trolley om hem te bedienen.

Golftrolley met twee wielen

Een trolley met twee wielen is de meest eenvoudige versie van de golftrolley. Dit is dan ook meteen de minst dure optie van alle soorten.

Daarmee is deze ook geschikt voor als je net bent begonnen met golf en je niet meteen heel veel geld kwijt wilt zijn aan de aanschaf van je golfuitrusting.

Naast de prijs heeft deze trolley als voordeel dat wanneer deze is ingeklapt veel compacter is dan de andere trolleys. Hierdoor past deze ook makkelijker in de de kofferbak van je auto.

golftrolley kopen Black Diamond Go 2-wiel trolley

Qua voorbeweging is het het handigste als je deze trolley achter je aan trekt. Je kan hem duwen maar dat vergt enige stuurmanskunst en is vele malen vermoeiender dan trekken. Een ander voordeel is dat deze trolley geen rem nodig heeft maar zelf op z’n plek blijft staan en niet weg rijd op glooiend terrein.

golftrolley kopen Black Diamond Trillium 3-wiel trolley

Golftrolley met drie wielen

Golftrolley met drie wielen is een wat meer luxe variant en zijn vaak wat stabieler en robuuster dan de tweewielers. Een trolley met drie wielen laat zich licht en makkelijker sturen is veel wendbaarder.

Door de betere kwaliteit zijn ze in de regel ook meteen weer duurder. Maar daarvoor krijg je wel meer comfort terug omdat een driewieler fijner is in het gebruik en minder energie kost wanneer je een rondje loopt. Omdat deze trolley zo soepel rolt is hij ook voorzien van een rem zodat hij er niet vandoor gaat terwijl jij net de afstand tot de vlag aan het bepalen bent. 

Wanneer je een driewielige trolley hebt gekocht oefen dan eerst thuis even met het in- en uit elkaar klappen van de trolley en in welke volgorde dit moet. Dit voorkomt gênante momenten op de parkeerplaats bij de golfclub …

golftas kopen Calloway X standbat

TIP Als je een nieuwe golftrolley hebt aangeschaft heb je wellicht ook een (nieuwe) golftas nodig. Om je keuze voor het type golftas makkelijker te maken en om alle voor- en nadelen op een rijtje te zien, lees dan dit artikel met koopadvies voor een golftas.

Electrische golftrolley

Tot slot zijn er nog de elektrische golftrolley. Dit zijn ook meteen de duurste trolley die je kunt kunt. De prijzen gaan al snel richting de € 1.000, maar dan hoef je niet meer te duwen. Tenminste als je accu voldoende is opgeladen. Naast bediening op het handvat zijn er ook versies met afstandbediening, GPS en trolleys die je gewoon volgen. 

Motocaddy S1 elektrische trolley

Ben je er al uit wat voor golftrolley je wil kopen?

Neem een kijkje in onderstaande webshops voor het aanbod wat zij hebben in trolleys.

golfset kopen ijzer

TIP Als je in de markt bent voor een complete golfuitrusting lees dan dit artikel met koopadvies voor een golfset. In dit artikel wordt beschreven welke golfclubs er zijn en geadviseerd over welke golfclubs je als beginnende- en gevorderde golfer het beste in je tas kunt hebben. 

Ontdek de informatieve koopgidsen van bogeygolf.nl

 

Om je te helpen bij het oriënteren en het maken van een weloverwogen keuze vind je op bogeygolf.nl diverse koopgidsen met essentiële informatie, nuttige tips en adviezen. 


Er zijn o.a. koopgidsen beschikbaar voor golfclubs, golftrolleys, golftassen, range finders, golfhorloges, golfschoenen, handschoenen en golfballen. Via onderstaande link heb je het complete overzicht: