De golftrolley gids: alle soorten vergeleken

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

Soorten golftrolleys inleiding

Golftrolleys zijn een essentieel onderdeel geworden van het moderne golfspel. Of je nu loopt, duwt of laat rijden, de keuze voor de juiste golftrolley kan je golfervaring aanzienlijk verbeteren. In dit artikel gaan we dieper in op drie veelvoorkomende types golftrolleys: tweewiel trolleys, driewiel trolleys en elektrische trolleys.

Tweewiel golftrolleys: eenvoud en stabiliteit

Tweewiel golftrolleys zijn de traditionele keuze voor golfers die hun uitrusting liever duwen dan trekken. Ze zijn bekend om hun eenvoudige ontwerp en stabiliteit. Dit is dan ook meteen de minst dure optie van alle soorten golftrolleys. Daarmee is deze ook geschikt voor als je net bent begonnen met golf en je niet meteen heel veel geld kwijt wilt zijn aan de aanschaf van je golfuitrusting. Naast de prijs heeft deze trolley als voordeel wanneer deze is ingeklapt veel compacter is dan de andere typen golftrolleys. Deze trolleys hebben twee grote wielen aan de achterkant en bieden voldoende ruimte voor je golftas.

 

Qua voorbeweging is het het handigste als je deze trolley achter je aan trekt. Je kan hem duwen maar dat vergt enige stuurmanskunst en is vele malen vermoeiender dan trekken. Een ander voordeel is dat deze trolley geen rem nodig heeft maar zelf op z’n plek blijft staan en niet weg rijd op glooiend terrein.

Voordelen tweewiel golftrolley

 • Eenvoudig in gebruik en op te bergen.
 • Stabiel op vlakke terreinen.
 • Vaak lichtgewicht en gemakkelijk te manoeuvreren.

 

Nadelen tweewiel golftrolley

 • Minder stabiel op oneffen terreinen
 • Vereist meer inspanning bij het duwen, vooral bergopwaarts
golftrolley kopen Black Diamond Go 2-wiel trolley

Driewiel golftrolleys: balans tussen stabiliteit en wendbaarheid


Driewiel golftrolleys zijn populair vanwege hun uitstekende balans tussen stabiliteit en wendbaarheid. Met één wiel aan de voorkant en twee aan de achterkant, bieden ze meer stabiliteit dan tweewiel modellen, vooral op heuvelachtige banen.

 

Door de betere kwaliteit zijn ze in de regel ook meteen weer duurder. Maar daarvoor krijg je wel meer comfort terug omdat een driewieler fijner is in het gebruik en minder energie kost wanneer je een rondje loopt. Een trolley met drie wielen laat zich licht en makkelijker sturen is veel wendbaarder. Omdat deze trolley zo soepel rolt is hij ook voorzien van een rem zodat hij er niet vandoor gaat terwijl jij net de afstand tot de vlag aan het bepalen bent. 

Wanneer je een driewielige trolley hebt gekocht oefen dan eerst thuis even met het in- en uit elkaar klappen van de trolley en in welke volgorde dit moet. Dit voorkomt gênante momenten op de parkeerplaats bij de golfclub …

Voordelen driewiel golftrolley

 • Verbeterde stabiliteit, vooral bergopwaarts.
 • Gemakkelijk manoeuvreerbaar en wendbaar
 • Compact ontwerp, gemakkelijk op te bergen

Nadelen driewiel golftrolley

 • Kan minder stabiel zijn op steile hellingen
 • Iets minder eenvoudig dan tweewiel trolleys
golftrolley kopen Black Diamond Trillium 3-wiel trolley
golftas kopen Calloway X standbat

Als je een nieuwe golftrolley hebt aangeschaft heb je wellicht ook een (nieuwe) golftas nodig. Om je keuze voor het type golftas makkelijker te maken en om alle voor- en nadelen op een rijtje te zien, lees dan dit artikel met koopadvies voor een golftas.

Elektrische golftrolley: luxe en gemak

Tot slot zijn er nog de elektrische golftrolley, ook wel e-trolleys genoemd. Dit zijn ook meteen de duurste trolleys die je kunt aanschaffen. De prijzen gaan al snel richting de € 1.000, maar dan hoef je niet meer te duwen. Naast bediening op het handvat zijn er ook versies met afstandbediening, GPS en trolleys die je gewoon volgen. Dankzij de ingebouwde elektrische motor kunnen deze trolleys zelfstandig bewegen, waardoor je energie kunt besparen voor je swings.

 

Voordelen elektrische golftrolley

 • Vermindert fysieke inspanning tijdens het golfen
 • Ingebouwde functies zoals automatische snelheidsregeling
 • Geschikt voor golfers met beperkte mobiliteit

Nadelen elektrische golftrolley

 • Duurder in vergelijking met handmatige trolleys
 • Vereist regelmatig opladen van de accu
Motocaddy S1 elektrische trolley

Waar moet je op letten bij het kiezen van een golftrolley?

 

Terrein
Overweeg de aard van de golfbaan waarop je meestal speelt. Een tweewiel trolley kan bijvoorbeeld voldoende zijn op een vlakke baan, terwijl een driewiel trolley beter geschikt is voor heuvelachtige terreinen.

 

Gewicht en opvouwbaarheid
Als je de trolley vaak moet tillen en in de auto moet plaatsen, is het gewicht en het opvouwbare ontwerp belangrijk.

Prijs en budget
Elektrische golftrolleys zijn over het algemeen duurder. Overweeg je budget en wat je bereid bent te investeren in een golftrolley.

Accessoires
Sommige trolleys bieden extra functies zoals parapluhouders, bekerhouders en gps-houders. Bedenk welke functies voor jou belangrijk zijn.


Kortom, bij het kiezen van een golftrolley is het essentieel om je persoonlijke voorkeuren, speelstijl en het type golfbaan in overweging te nemen. Of je nu kiest voor de eenvoud van een tweewiel trolley, de balans van een driewiel trolley, of het gemak van een elektrische trolley, de juiste keuze kan het plezier van je golfspel vergroten.

Ben je er al uit wat voor golftrolley je wil kopen?

Neem een kijkje in onderstaande webshops voor het aanbod wat zij hebben in trolleys.

golftas kopen Calloway X standbat

Als je een nieuwe golftrolley hebt aangeschaft heb je wellicht ook een (nieuwe) golftas nodig. Om je keuze voor het type golftas makkelijker te maken en om alle voor- en nadelen op een rijtje te zien, lees dan dit artikel met koopadvies voor een golftas.

Past elke golftas op een golftrolley?

Nee, niet elke golftas is geschikt voor een golftrolley. Er zijn verschillende soorten golftassen in de markt verkrijgbaar. Dit zijn de volgende typen:

 

Pencil bag

Een kleine golftas met een beperkt aantal zakken en biedt ruimte voor een halve / kleine set.

 

Standbag of carry bag
Een iets grotere golftas die je tijdens een ronde draagt. De meeste golftassen zijn voorzien van een standaard die zelf uitklapt

 

Cartbag
De cartbag, zoals de naam al doet vermoeden, is speciaal ontworpen voor een golftrolley. Deze golftassen zijn iets groter van formaat en hebben in de regel meer opbergruimte.

 

Tourbag
Dit zijn grote en zware golftassen die met name door tour-pro’s wordt gebruikt en worden gedragen door de caddy.

 

Hybride golftas
De hybride golftas is een combinatie van een cartbag en standbag. Licht in gewicht, maar groot qua formaat. Deze golftassen kunnen worden gedragen, maar zijn ook zo ontworpen dat ze op een golftrolley passen.

 

Voordat je een golftas of trolley koopt, is het raadzaam de specificaties van beide te controleren. Compatibiliteit varieert, maar over het algemeen zijn veel golftassen ontworpen om op standaard golftrolleys te passen.

Zoek je meer informatie over golftrolleys?


Zoek je een goedkope en betaalbare golftrolley onder de €100?

Ben je op zoek naar een betaalbare golftrolley? Wij hebben de meest betaalbare golftrolley op een rijtje gezet in het artikel goedkope en betaalbare golftrolleys onder de € 100.

 

Kleine en compacte golftrolleys

Als je op zoek bent naar een compacte golftrolley bekijk dan het handige overzicht van compacte golftrolleys.

 

Wat zijn de 10 meest verkochte golftrolleys?

Benieuwd wat de meest verkochte golftrolleys zijn?  Hier vind je een actueel overzicht van de top 10 van meest verkochte golftrolleys.

 

Liever toch een elektrische golftrolley?
Ontdek de voordelen en waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische golftrolley in deze handige elektrische golftrolley gids.