Motocaddy elektrische golftrolley

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

Opkomst van de elektrische golftrolley

Wanneer je regelmatig op de golfbaan komt dan zal het je niet ontgaan zijn dat de elektrische golftrolley steeds populairder is geworden. Het aanbod in dit segment is de afgelopen jaren sterk toegenomen. De Motocaddy M1 elektrische golftrolley is één van de populairste modellen vanwege de prijs, gewicht en compacte formaat.


Er zijn golftrolleys met een afstandsbediening of ze zijn te bedienen met een knop op de trolley zelf. Deze trolleys worden aangedreven door een elektromotor en afhankelijk van de batterij capaciteit kun je één of meerdere rondes lopen zonder dat je de accu hoeft op te laden.

 

Aan het comfort van een elektrische golftrolley hangt natuurlijk wel een ander prijskaartje dan een normale golftrolley. Maar ook qua onderhoud krijg te maken met extra kosten.


Ik dit artikel wordt beschreven waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische golftrolley. Daarnaast wordt het volledige gamma van Motocaddy uitgelicht.

Elektische golftrolley modellen vergelijken

Bij de aanschaf van een golftrolley zijn er een aantal punten die je mee kan nemen in je keuze voor een eerlijk vergelijk tussen de modellen en hoe dit aansluit bij jou wensen.

 

Enkele punten waar je op kan letten zijn:

 • Wat is de actieradius (aantal kilometer op één acculading)
 • Formaat en inklap mogelijkheden (past deze in de auto)
 • Gewicht (is deze makkelijk op te tillen)
 • Wil je een basis model of een model met meer features
 • Welke garantie biedt de verkoper (gerenomeerd merk en verkoper?) 
 • Goedkoop is vaak duurkoop (vaak een matige after sales service en garantie)

Motocaddy elektrische golftrolley: S- en M-serie

De elektrische golftrolleys van Motocaddy komen als beste beoordeeld uit de reviews die op internet te lezen zijn. De modellen van Motocaddy in te delen in twee series:

 

S-serie

In de S-serie zitten de twee value-for-money modellen. De S-serie is iets lichter in gewicht, maar zijn minder compact dan de modellen uit de M-serie. De bediening is ongecompliceerd en gebruiksvriendelijk. Het 2-fold inklapsysteem – als ruimte geen probleem is – en de prijs maken de S-serie tot een populaire keuze. De Motocaddy S1 is verkrijgbaar met en zonder Downhill Control (DHC). Met DHC heb je een constante snelheid op glooiend terrein.

 

 • Motocaddy S1 elektrische golftrolley
 • Motocaddy S1 DHC elektrische golftrolley (met Downhill Control)

 

M-serie

In de M-serie zitten in totaal 5 modellen en deze zijn compacter qua formaat en beschikken over meer features dan de S-serie. In de M-serie zijn de volgende modellen beschikbaar:

 

 • Motocaddy M1 elektrische golftrolley (DHC optioneel)
 • Motocaddy M3 GPS elektrische golftrolley (DHC optioneel)
 • Motocaddy M5 GPS elektrische golftrolley (DHC optioneel)
 • Motocaddy M7 Remote elektrische golftrolley
 • Motocaddy M-tech GPS elektrische golftrolley
Motocaddy S1 elektrische trolley

S1 / S1 DHC

€ 799 / € 899

M1 / M1 DHC

€ 949 / € 1.049

M3 GPS / DHC

€ 1.129 / € 1.229

Motocaddy M5 GPS elektrische trolley

M5 GPS

€ 1.249

Motocaddy M7 remote elektrische trolley

M7 Remote

€ 1.349

Motocaddy M-TECH elektrische trolley

M-TECH

€ 1.499

De vermelde prijzen zijn de consumenten advies prijzen zoals deze vermeldt staan op de website van Motocaddy en zijn ter indicatie.

 

Motocaddy S1

Instapmodel, meer zeker geen uitgeklede versie

Adviesprijs € 799.-

Motocaddy S1 elektrische trolley

Eenvoudig, stijlvol en gebruiksvriendelijk, de S1 biedt ’s werelds snelste 1-staps vouwsysteem ooit, waardoor deze binnen enkele seconden gebruiksklaar is.


De trolley wordt aangedreven door een 28V high power systeem welke ook in de M-serie zit. De S1 combineert een modern design met een krachtige, fluisterstille 230W motor. Hij is voorzien van een duurzame, superlichte lithiumbatterij. Het LCD-breedbeeldscherm heeft in 2022 een upgrade gekregen met nieuwe grafische weergave met instellingen voor negen snelheden, snelheidsindicator en batterijmeter.

Ook verkrijgbaar met Downhill Control (DHC)

Motocaddy S1 elektrische trolley LCD scherm
Motocaddy S1 elektrische trolley ingeklapt

Motocaddy M1

De meest gebruiksvriendelijke compacte trolley ter wereld

Adviesprijs € 949.-

De compacte M1 is eenvoudig te gebruiken, zonder concessies te doen aan prestaties of betrouwbaarheid.

Met het high-power 28V-aandrijfsysteem in combinatie met de fluisterstille 230W-motor kun je moeiteloos elke 18-holes golfbaan lopen. De instelbare afstandscontrole (ADC)-technologie stelt je in staat om de M1 in te stellen om een bepaalde afstand af te leggen, ideaal om je trolley handsfree naar de volgende tee-box te sturen. De M1 heeft ook een handige USB-oplaadpoort en een volledig instelbare handgreephoogte.

Ook verkrijgbaar met Downhill Control (DHC)

Neem een kijkje in onderstaande webshops voor het aanbod van Motocaddy elektrische golftrolley en andere merken: 

Motocaddy M3 GPS

GPS-model met dynamische green weergave en een 2,8-inch touchscreen

Adviesprijs € 1.129.-

De M3 GPS biedt nauwkeurige afstanden van de green (voor, midden en achter) inclusief een dynamische weergave van de green via het 2,8-inch LCD-aanraakscherm met hoge resolutie. Daarnaast kunnen 20 verschillende soorten hindernissen worden weergegeven.

Ook kan deze trolley verbinding maken met de Motocaddy GPS-app voor smartphone-waarschuwingen en golfbaan updates en is deze vooraf geladen met 40.000 golfbanen wereldwijd.

Ook verkrijgbaar met Downhill Control (DHC)

Motocaddy M3 GPS lcd scherm
Motocaddy M3 onderdelen
golftas kopen Calloway X standbat

TIP Als je een elektrische golftrolley hebt aangeschaft heb je wellicht ook een (nieuwe) golftas nodig. Om je keuze voor het type golftas makkelijker te maken en om alle voor- en nadelen op een rijtje te zien, lees dan dit artikel met koopadvies voor een golftas.

Motocaddy M5 GPS

Geïntegreerde GPS, responsief touchscreen en spelverbeterende functies

Adviesprijs € 1.249.-

Motocaddy M5 GPS elektrische trolley

De M5 GPS heeft volledig geïntegreerde GPS en een snel responsief 3,5-inch touchscreen-display. En met de 40.000 vooraf geladen golfbanen met afstanden tot de voorkant, midden en achterkant van de green, informatie over gevaren en de mogelijkheid om de vlagpositie te verplaatsen, is de M5 GPS het toppunt van elektrische golftrolley technologie!

De M5 GPS zit ook boordevol andere functies, zoals een klok, rondetimer en scoretracking, de par- en slagindex van elke hole, afstandsmeting van de slag, automatische voortgang van de hole en een batterijmeter.

Ook verkrijgbaar met Downhill Control (DHC)

Motocaddy M5 GPS bediening

Motocaddy M7 Remote

Op afstand bestuurbaar i.c.m. met geavanceerde functionaliteiten

Adviesprijs € 1.499.-

Motocaddy M7 remote elektrische trolley

Dit meest geavanceerde model met afstandsbediening integreert alle  functionaliteiten van de M-serie, waaronder ’s werelds eenvoudigste inklapmechanisme, innovatief koffervriendelijk ontwerp, krachtig 28,8 V-systeem, verstelbare handgreephoogte en extra grote buizen voor ultieme stabiliteit. Het beschikt ook over een verwijderbaar anti-tip wiel aan de achterkant en automatische Downhill Control.

DHC zorgt ervoor dat de trolley een constante snelheid behoudt tijdens het afdalen van een helling, waardoor je de volledige controle behoudt op zelfs de meest glooiende golfbanen.

Motocaddy M7 remote elektirsche trolley bediening
Motocaddy M7 Remote elektrische golftrolley ingeklapt
golfset kopen ijzer

TIP Als je in de markt bent voor een complete golfuitrusting lees dan dit artikel met koopadvies voor een golfset. In dit artikel wordt beschreven welke golfclubs er zijn en geadviseerd over welke golfclubs je als beginnende- en gevorderde golfer het beste in je tas kunt hebben. 

Motocaddy M-TECH GPS

Luxe afwerkingen, verlengde garantie en geïntegreerde GPS-technologie

Adviesprijs € 1.599.-

Motocaddy M-TECH elektrische trolley

Dit high-end model heeft een exclusieve afwerking zoals gepolijst chroom en hand gestikte lederen handvatten. Deze premium M-TECH heeft en ingebouwde GPS in een superresponsief 3,5-inch touchscreen-display. Met 40.000 voorgeladen banen met afstanden tot de voorkant, het midden en de achterkant van de green, weergave gevaren en de mogelijkheid om de vlagpositie te verplaatsen. 

De M-TECH zit boordevol extra functies zoals een klok, ronde timer en scoretracking, plus de par- en slagindex van elke hole, afstandsmeting van de slag, automatische voortgang van de hole en een batterij meter.

 

 

De M-TECH kan via Bluetooth worden verbonden met de gratis Motocaddy GPS-app om een breed scala aan smartphone-meldingen te bieden, waaronder gemiste oproepen, sms-berichten, e-mails en een reeks app-waarschuwingen, waaronder WhatsApp en Facebook. Een andere feature is dat de trolley ook ingebouwde WiFi biedt voor supersnelle Over‑the‑Air golfbaan- en systeemupdates.

Tot slot heeft deze trolley een superlichte 36+ M-TECH lithiumbatterij, en een fluisterstille 230W-motor – met Downhill Control (DHC) en een elektronische parkeerrem.

Motocaddy M-TECH elektrische trolley display
Motocaddy M-TECH elektrische trolley ingeklapt
Motocaddy M-TECH onderdelen

Neem een kijkje in onderstaande webshops voor het aanbod van Motocaddy elektrische golftrolley en andere merken: