Ervaar de charme van de Oude Negen golfbanen in Nederland

de oude negen golfbanen

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

Ontstaan Oude Negen golfclubs

de oude negen golfbanen

Je hebt vast wel eens gehoord van ‘de oude negen’, maar welke golfclubs zijn dat nou eigenlijk? 

 

De oude negen vindt zijn oorsprong bij vier golfclubs die zijn gaan samenwerken om zaken als handicap, de organisatie van kampioenschappen en interlands te regelen.

 

Dit waren De Haagsche, de Doornsche, de Hilversumsche en de Kennemer golfclub.

 

Op 11 februari 1914 is door hen het Nederlandsche Golf Comité opgericht (NGC). In 1972 is de naam veranderd naar de Nederlandsche Golf Federatie (NGF). 

Overzicht Oude Negen

De Oude Negen golfclubs Opgericht Aantal holes

Koninklijke Haagsche Golf & Country Club

1938 18 holes

Utrechtse Golf Club ‘De Pan’

1929 18 holes

Noordwijkse Golfclub

1969 18 holes

Kennemer Golf & Country Club

1928 27 holes

Eindhovensche Golf

1930 18 holes

Rosendaelsche Golfclub

1908 18 holes

Hilversumsche Golf Club

1917 18 holes

Golfclub Toxandria

1929 18 holes

Golfclub Broekpolder

1983 18 holes

 

Hilversumsche Golf Club: Een Historisch Juweel (18 holes)

Ontdek de Hilversumsche Golf Club, opgericht in 1910, en bewonder het historische juweel van Nederlandse golfbanen. Deze 18-holes baan, gelegen in een prachtig bosrijk gebied, biedt uitdagende fairways en strategisch geplaatste bunkers. Geniet van moderne faciliteiten, zoals een clubhuis, een restaurant en een driving range.

 

Koninklijke Haagsche Golf & Country Club: Koninklijke Traditie (18 holes)

Stap in de koninklijke traditie van de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club, opgericht in 1893. Deze eerbiedwaardige 18-holes baan is doordrenkt van historie en biedt uitdagende fairways en strategische bunkers. Geniet van de luxe faciliteiten, waaronder een clubhuis, oefenfaciliteiten en een golfshop.

 

Kennemer Golf & Country Club: Een Duinparel (27 holes)

Verlies uzelf in de ongeëvenaarde schoonheid van de Kennemer Golf & Country Club, opgericht in 1910. Deze 27-holes baan, gelegen tussen de duinen en de zee, biedt een spectaculaire golfervaring. Geniet van hoogwaardige faciliteiten, zoals een clubhuis, een golfacademie en een pro-shop.

 

Golfclub Broekpolder: Moderne Uitdaging (18 holes)

Betreed de moderne uitdaging van Golfclub Broekpolder, opgericht in 1986. Deze 18-holes baan is geschikt voor zowel beginnende als ervaren golfers. Geniet van moderne faciliteiten, zoals een clubhuis, een golfshop en een restaurant, en laat u inspireren door de prachtige omgeving.

 

Rosendaelsche Golfclub: Een Historisch Erfgoed (18 holes)

Ontdek het historische erfgoed van de Rosendaelsche Golfclub, opgericht in 1895. Deze 18-holes baan, gelegen in een parkachtige omgeving, biedt een uitdagende golfervaring. Geniet van de historische sfeer en maak gebruik van faciliteiten zoals een clubhuis, oefenfaciliteiten en een restaurant.

 

Golfclub Toxandria: Traditie en Gastvrijheid (18 holes)

Ervaar de traditie en gastvrijheid van Golfclub Toxandria, opgericht in 1928. Deze 18-holes baan, omgeven door prachtige natuur, biedt een uitdagend spel voor golfers van alle niveaus. Geniet van faciliteiten zoals een clubhuis, een pro-shop en een restaurant met uitzicht op de baan.

 

Eindhovensche Golf: Technische Meesterwerk (27 holes)

Bewonder het technische meesterwerk van de Eindhovensche Golf, opgericht in 1930. Deze 27-holes baan biedt een uitdagend terrein met waterpartijen en strategische bunkers. Naast golfen kunt u genieten van moderne faciliteiten zoals een clubhuis, een golfschool en een pro-shop.

 

Noordwijkse Golfclub: Een Kustjuweel (18 holes)

Ervaar de magie van de Noordwijkse Golfclub, opgericht in 1915, gelegen aan de Nederlandse kust. Met 18 holes, omringd door duinen en uitzicht op de zee, biedt deze baan een unieke golfervaring. Geniet van faciliteiten zoals een clubhuis, een restaurant met panoramisch uitzicht en een golfshop.

 

Utrechtse Golfclub “De Pan”: Een Groene Oase (18 holes)

Ontdek de groene oase van Utrechtse Golfclub “De Pan”, opgericht in 1894. Deze 18-holes baan, gelegen in een prachtig bosrijk gebied, biedt een uitdagend en gevarieerd spel. Geniet van de faciliteiten, zoals een clubhuis, een oefenfaciliteit en een pro-shop, en geniet van de rustige omgeving.

 

Slotgedachte

Dompel uzelf onder in de tijdloze pracht van de oude negen golfbanen in Nederland. Ontdek de diverse landschappen, uitdagende holes en hoogwaardige faciliteiten die deze historische banen te bieden hebben. Of u nu een gepassioneerde golfliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, deze golfbanen beloven een onvergetelijke reis terug in de tijd en een golfavontuur dat u niet snel zult vergeten.