Stichting Handicart

golf cart - handicart

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

Wat doet Stichting Handicart

Stichting Handicart is in het leven geroepen om golfers, die voor langere tijd of permanent slecht ter been zijn of die andere lichamelijke beperkingen hebben, in staat te stellen om te kunnen golfen. Dit doet de stichting door het faciliteren en financieren van buggies (de Handicarts) die tegen een sterk gereduceerd tarief door deze groep golfers gehuurd kan worden.

 

Inmiddels maken al ruim 20.000 golfers gebruik van de Handicarts en zijn 112 golfclubs in Nederland voorzien vanuit de stichting en bij nog eens 57 golfclubs huren zij golfkarren. In totaal kun je daarmee terecht bij 169 golfbanen voor het huren van een Handicart. Hiermee is ruim 60% van alle golfbanen in Nederland voorzien! Zie onderstaande kaartje of jouw baan hier ook bij zit.

Handicart pas aanvragen

Voor het verkrijgen van een pas moet je natuurlijk wel aan de gestelde voorwaarden voldoen. De kosten voor een permanente pas bedraagt € 10,- en voor een tijdelijk pas met een geldigheid van 100 dagen bedraagt € 5,-.

 

Voor het verkrijgen van een permanente of tijdelijke pas dient het aanvraagformulier voorzien te zijn van een handtekening van je arts of therapeut. Bezoek via deze link de website van Stichting Handicart. 

 

Jaarlijkse bijdrage
De stichting vraagt naast de eenmalige aanschafprijs aan de pashouders een jaarlijkse bijdrage. Voor de permanente pas is dit € 50,- dan voor de tijdelijke pas is dit € 25,-. 

Electrische golftrolley

Mocht je niet in aanmerking komen voor een Handicart-pas, dan kun je natuurlijk altijd de aanschaf van een elektrische golftrolley overwegen. Een elektrische golftrolley maakt een rondje golf een stuk minder intensief. Lees daarvoor eens dit artikel over elektrische golftrolleys van Motocaddy, de marktleider in dit segment.

Handicart huren

De kosten voor het gebruik van een Handicarts per ronde van 9 of 18 holes als volgt: 

 

Tarieven voor Handicarts in eigendom van de stichting:

 

  • 1 mindervalide met Handicartpas € 4,50
  • 2 mindervaliden met Handicartpas samen € 6,00 (voor één golfcart € 3,00 + € 3,00)
  • 1 mindervalide + 1 valide samen 1 € 13,00 (voor één golfcart)
  •  

De betaling gaat via automatische incasso achteraf.

 

Tarieven voor Handicarts die gehuurd worden door de stichting:

 

  • 1 mindervalide met Handicartpas € 7,50
  • 2 mindervaliden met Handicartpas samen € 10,00 (voor één golfcart)
  • 1 mindervalide + 1 valide samen 1 € 18,00 (voor één golfcart)

Wordt donateur van Stichting Handicart

Als je Stichting Handicart een warm hart toe draagt dan is er de mogelijkheid om te doneren. Dankzij donaties kan de Stichting Handicart haar missie voortzetten en worden ook de mindervalide golfers in staat gesteld om deze mooie sport te blijven beoefenen.

 

Je kunt als donateur kiezen voor welk bedrag je wil doneren en of dit jaarlijks, maandelijks of eenmalig is.