Fix je swing met de GEM

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

GEM: Golf’s Essential Move

Er zijn naast de Golf’s Essenial Move (GEM) heel veel hulpmiddelen in de markt te koop die claimen dat ze je swing zullen verbeteren. Een deel van deze hulpmiddelen is gericht op het aannemen van posities en standen in de golfswing. Dat is in mijn optiek niet iets waar je swing beter van gaat worden en wel hierom: in het woord golfswing zit het woord ‘bewegen’ verscholen en bewegen staat haaks op standen en posities waar veel trainingsmiddelen je in forceren.

 

Een golfswing moet soepel en natuurlijk zijn waarbij je de natuurkrachten zijn werk laat doen, zonder spanning in je spieren. Wanneer de golfbal van je clubblad spat zonder dat dat kracht kost en je de bal vrijwel niet hebt gevoeld, dat is waar het om gaat. Dan zeg je meestal: ‘Die was lekker!’ Dat gevoel is waar de GEM je bij kan helpen.

 

De GEM geeft direct feedback over je swing en zorgt ervoor dat je op een natuurlijke manier je swing aanpast. Door de correcte swing te repeteren creëer je muscle memory waardoor de perfecte swing reproduceerbaar wordt.

Waar zorgt de GEM voor?

Creëert een correcte polsbeweging

Het eerste wat je voelt is dat het clubblad tijdens de backswing naar de ’toe-up’-positie op heuphoogte beweegt.

 

Verbetert de initiële beweging

Doordat de golfclub correct draait in het eerste deel van de backswing, bevinden de polsen, armen en schouders zich in de ideale positie om een goede swing te maken.

 

Stimuleert een natuurlijke flow

Naarmate je meer swings je maakt met de GEM, zul je een natuurlijke gewichtsoverdracht van de rechter- naar de linkerkant gaan voelen, dit zorgt voor een gebalanceerde follow through.

 

Minder spanning

Door regelmatig met de GEM te trainen zal je grip minder gespannen zijn. Hierdoor kan de golfclub natuurlijker gaan bewegen.

 

Ontwikkeling constante swing

Door de initiële beweging van de backswing onder de knie te krijgen, ontwikkel je al snel een consistente en reproduceerbare swing.

 

Ontgrendelt kracht

Je leert hoe je de golfclub released onder in de swing.

 

GEM Golf

Bezoek ook eens de website van gemgolf om meer over de GEM te weten te komen en bepaal voor jezelf of dit iets voor jou is:

GEM Golf

Hoe moet je de GEM gebruiken?

Zodra de GEM correct en stevig is bevestigd ga je in de adresseer positie staan en start je de backswing. Wanneer het clubblad op heuphoogte is moet het clubblad omhoog wijzen.  

Wanneer je de club eenmaal in de juiste positie in je backswing hebt gebracht, kun je de club vervolgens door het slaggebied zwaaien om weer met het clubblad omhoog te eindigen. 

Als je vertrouwd bent geraakt met de backswing en follow through, zul je voelen dat het gewicht van de GEM je helpt om het clubblad door het impactgebied te draaien.

 

Oefen deze beweging 10-15 keer en schroef dan de GEM-schacht los van de connector. Sla vervolgens een bal om je nieuwe spiergeheugen uit te proberen. 

 

BELANGRIJK
Probeer nooit een golfbal te slaan wanneer de verzwaarde stalen bal aan uw clubs is bevestigd.