Putting mat: verbeter je skills

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

Putten is vrijwel zonder twijfel één van de belangrijkste onderdelen van golf. Gemiddeld zijn 40% tot 50% van alle slagen met een putter. Op de green kun je je scores maken, maar ook heel erg makkelijk breken. Door het oefenen van je putting skills op een putting mat zullen je scores snel verbeteren.


Ondanks deze wetenschap zijn er toch nog steeds heel veel golfers die het trainen van de putting skills op een laag pitje hebben staan. Neem na het afslaan op de driving range even de tijd om op de putting green te putten.


Datzelfde geldt voor het inslaan voordat je een ronde gaat lopen. Je kunt naar mijn idee – als je maar weinig tijd hebt – beter op de putting green oefenen om de snelheid van de green te ontdekken en daar een gevoel bij te krijgen, dan om in rap tempo een mandje ballen weg te meppen en te kijken hoe je vandaag met je driver kan slaan …, ik chargeer natuurlijk! 

Thuis putten trainen op een putting mat

Het mooie van beter leren putten is dat dit niet (dagelijks) heel veel tijd hoeft te kosten. Je kunt dit thuis prima oefenen met een putting mat. 


Met een putting mat van ca. 2,50 meter kun je al aan je putting skills werken. Langer kan natuurlijk ook, maar die moet je wel kwijt kunnen, maar is niet echt nodig: de kans dat je buiten de twee meter en verder scoort neemt met rasse schreden af. Dit geldt overigens ook voor de spelers op de PGA-tour.


Belangrijker is dat je de bal goed raakt en in een rechte lijn leert putten: elke putt is feitelijk een rechte putt!


Wanneer je als streven aanhoudt dat je nooit meer dan een twee-putt mag maken, dan moet je met je eerste poging ongeveer op 1 ‘putter-lengte’ van de hole liggen. Het oefenen van de snelheid van de greens – en je putting stroke hierop aan te passen – leer je het best op een echte putting green. Ikzelf maak op de putting green vrijwel nooit de hole af. Mijn doel is om bij elke putt dichtbij de hole te liggen. De korte putts oefen ik thuis.


Als je thuis met succes oefent op een putting mat van ca. 2,50 meter dan putt je op 1 meter met veel meer vertrouwen. Dit omdat je weet dat je dat kan doordat je daar op hebt geoefend.

PuttOUT mat 240 cm

Kijk en vergelijk de putting matten die te bestellen zijn bij onderstaande webshops. Het loont de moeite om even de prijzen te vergelijken!

PuttOUT Pressure trainer

TIP Kijk ook eens naar de puttOUT pressure trainer. Dit is het ideale trainingsmaatje in combinatie een putting mat. Met deze putt-trainer oefen je naast je richting ook de snelheid van je putts. Door het unieke design krijg je ook direct feedback op hoe je putt.