STOX Energy Socks

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

Het belang van goede sportsokken

Het belang van een goede sportsok wordt door menigeen nog wel eens onderschat. Naast dat sportsokken je voeten beschermen, zorgen ze ook voor ondersteuning bij het golfen en dragen ze bij aan het comfort. Denk hierbij aan droge voeten, ademend materiaal, extra ondersteuning en de juiste drukverdeling op je voet. Naast de ‘reguliere’ sportsokken zijn er ook speciale sportsokken met compressie voor extra comfort. In dit artikel worden de STOX Engery Socks over het voetlicht gebracht die geschikt zijn voor een rondje golf.

 

Wanneer je 18 holes loopt, dan loop je al snel tussen de 6 en 8 kilometer in vier tot vijf uur tijd. Dat is een serieuze inspanning op vaak oneffen terrein. Naast goede golfschoenen zijn goede, comfortabele sportsokken dus net zo belangrijk. 

Hoe werken STOX Energy Socks?

Door de zwaartekracht stromen bloed en vocht in het lichaam naar de voeten. Het lichaam kan vervolgens alle hulp goed gebruiken om deze vloeistoffen weer terug naar het hart te laten stromen.

 

De hoogste druk – compressie – wordt gegeven bij de enkels. Van daaruit wordt de uitgeoefende druk geleidelijk minder tot aan het bovenbeen, waardoor het bloed terug richting het hart wordt ‘geduwd’.

 

Op deze manier wordt een optimale bloedcirculatie gecreëerd waardoor onder andere blessures en spierpijn voorkomen kunnen worden.

 

De sokken zijn gemaakt met vochtafdrijvend weefsel, zodat jouw benen droog blijven tijdens het sporten. Een verdikt teen en hielstuk zorgt ervoor dat golfen een stuk comfortabeler wordt.

 

De sokken stabiliseren en ondersteunen je enkels, schenen en kuitspieren optimaal.

STOX Sport Socks

Er zijn verschillende soorten STOX Engery Socks verkrijgbaar. Deze zijn verdeeld in de volgende categorieën: Sport, Daily, Travel en Recovery. Voor golf zijn de STOX Sport Socks het meest geschikt. Deze sokken zijn speciaal gemaakt met vochtafdrijvend weefsel, zodat je benen droog blijven tijdens het sporten. Daarnaast hebben de Sport Socks een verdikt teen en hielstuk, wat ervoor zorgt dat het golfen een stuk comfortabeler wordt.

STOX Sport Socks compressie sokken

De STOX Energy Socks zijn onder andere te koop bij bol.com. Je besteld rechtsstreek bij STOX als je via bol.com je bestelling plaatst:

Welke maat heb je nodig?

 

De maat van de STOX Energy Socks wordt bepaald op basis van de omtrek van je kuit in plaats van je schoenmaat. De sokken zijn voor dames en heren in de volgende maten beschikbaar:

 

Kuitmaat voor heren sokken

M1: 32 t/m 38 centimeter

M2: 39 t/m 44 centimeter

M3: 45 t/m 50 centimeter 

 

Kuitmaat voor dames sokken

W1: 30 t/m 34 centimeter

W2: 35 t/m 39 centimeter

W3: 40 t/m 44 centimeter