Golf Pride’s game-changing reverse putter grip

golfer with golf pride reverse taper golf grip

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

Precisie in het golfspel

In golf is precisie én controle van het grootste belang, vooral op de green. De grip van je putter speelt hierbij een cruciale rol. Het is namelijk de enige fysieke verbinding die we hebben met de club en heeft een directe invloed op de controle over de putter.

Traditionele grips: taper (taps) vs. recht

Traditionele puttergrips zijn vaak taps toelopend: groter aan de bovenkant en smaller aan de onderkant. Deze grips bieden stabiliteit aan de bovenste hand, maar laten de onderste hand vrij om te bewegen. Dit kan ten koste gaan van het gevoel.

 

Aan de andere kant heb je niet-taps toelopende grips, die hebben dezelfde grootte over de hele lengte. Deze grips proberen beide polsen tijdens de slag op hun plaats te houden.

De innovatieve reverse taper grip

Golf Pride heeft nu een opwindende derde optie geïntroduceerd: de omgekeerde taper grip. Deze grip is smaller aan de bovenkant en breder aan de onderkant, waardoor de onderste hand meer stabiliteit krijgt.

 

Hierdoor wordt de controle over de putter verbeterd, wat resulteert in meer consistentie in het putten.

Het belang van een juiste grip

Het belang van de grip wordt vaak over het hoofd gezien, maar het heeft een grote invloed op het putten. Door te experimenteren met verschillende gripvormen en -maten, kun je ontdekken welke het beste bij jouw speelstijl past.

 

Golf Pride reverse taper grip zijn verkrijgbaar in 3 verschillende vormen: pistol, round en flat in medium en large, waardoor er voor elke golfer een geschikte optie verkrijgbaar is.

golf pride reverse taper grip
Golf Pride reverse taper grips: pistol, round en flat

Pistol grip

Klassieke pistoolvorm vergrendeld de bovenste hand: ontworpen voor golfer die een linkshandige techniek gebruiken (als rechtshandige golfer).

 

Round grip

Universeel grip die geschikt is voor alle handgriptechnieken. Deze grip heeft een ronde bovenste sectie die taps toeloopt naar een breder onderste gedeelte.

 

Flat grip

Deze grip heeft een iets meer ovaalvormige bovenste sectie: ontworpen voor golfers met een handpalm-tot-handpalm putting stijl.

Conclusie

De omgekeerde tapered grip van Golf Pride is een innovatie die het putten naar een hoger niveau tilt. Door stabiliteit en controle te bieden aan de onderste hand, helpt deze grip golfers om consistenter te putten. Het is tijd om de traditionele grips achter ons te laten en te kiezen voor de toekomst van het putten.