Beste hybride golfclub voor 2023

hybride golfclubs

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

Vanaf de introductie zijn hybride golfclubs een vriend van golfers geweest. Genereus en vergevingsgezind, het zijn eigenschappen die elke golfer in zijn clubs zoekt op het nooit eindigende weg naar onmogelijke perfectie. 

 

Bij vrijwel elke ligging, zowel in de rough als op de fairway kun je uit de voeten met een hybride om een ver schot te maken. De hybride word ook wel rescue genoemd en zijn een uitstekende optie voor alle niveau golfers. Met name voor de oudere golfers zijn hybrides uitermate geschikt om lengte in de slagen te houden. Maak je geen zorgen als jij je niet rekent tot de oudere golfer: ook de pro’s op de tour hebben zeker hybrides in de tas zitten.

 

Hieronder vind je een selectie van de beste hybrides die op dit moment te koop zijn

Ping G430 hybrid

Ping G430 hybrid

Loft: 17°, 19°, 22°, 26°, 30°, 34° 

Linkshandig: ja

De Ping G430 is echt de club voor golfers die houden van hybrides. Er zijn maar liefst 6 lofts beschikbaar oplopend van 17° tot 34°. Daarmee heb je keuze in loft als hybride alternatief voor een traditionele 4-wood tot een ijzer 7. Daarnaast heb je nog keuze in shaft-flex, lengte en grip dikte. Hiermee kun je de Ping G430 naar eigen voorkeur samenstellen, waardoor het vrijwel zeker de beste hybride keuze voor 2023 gaat worden.

 

Bij de G430 draait alles om snelheid en prestaties. De lichtgewicht structuur van de Carbonfly Wrap Technology bespaart 8 gram aan gewicht en verlaagt het zwaartepunt. Dit zorgt ook voor een aangenaam geluid van bal op club. Facewrap-technologie stimuleert grotere afstanden en hogere afslagen voor slagen, twee zeer aangename aspecten van een hybride club, terwijl extra gewichtsverdeling naar achteren meer vergevingsgezindheid biedt. Met een achtvoudig verstelbare hosel om de loft en lie te veranderen zijn er voldoende opties om het type balvlucht aan te passen voor maximale afstand en nauwkeurigheid.

Taylormade Stealth 2 hybrid

Taylormade Stealth 2 hybrid

Loft: 19°, 22°

Linkshandig: ja

Kijkend naar mannelijke en vrouwelijke golfers van Team  TaylorMade dan vertelt dat veel wat je moeten weten over de kwaliteit van deze hybride golfclubs. Als ze goed genoeg zijn voor Tiger Woods, Rory McIlroy, Scottie Scheffler en Nelly Korda, dan zijn ze meer dan oké voor jou.

 

Met dat in gedachten is het logisch dat de TaylorMade STEALTH2 tot de beste hybride keuze voor 2023 behoort. Ontworpen in de rode en zwarte kleuren die Tiger zich zijn hele carrière eigen heeft gemaakt, heeft STEALTH 2 een lager zwaartepunt (CG) dan op de eerste versie. Het zwaartepunt is ook meer gecentraliseerd op het slagvlak om de prestaties rond de sweet spot te verbeteren, dus zacht geslagen slagen zouden nog beter moeten aanvoelen!

 

De hybride heeft een verlaagde teen en hiel, waardoor er een betere interactie met de ondergrond ontstaat en er minder wrijving met het clubhoofd ontstaat. Hierdoor is deze club ideaal voor schoten vanuit krappe of moeilijke liggingen. Terwijl de clubface is ontworpen om zijdelingse spin te verminderen en rechtere slagen te leveren. 

Callaway Paradym hybrid

Loft: 18°, 21°, 24°

Linkshandig: nee

Callaway Paradym hybrid

Hou je van je van fairway woods, maar minder van je ijzers? Dan kan de Callaway Paradym hybride de oplossing zijn. Deze hybride heeft de vorm van een fairway wood en zou een echte boost kunnen geven aan het zelfvertrouwen in de adresseer positie. Dit omdat wanneer je naar beneden kijkt een fairway wood achtige club ziet.

 

Als één van de beste hybride golfclubs van 2023 biedt de Callaway Paradym een zeer goede veelzijdigheid en controle en is hij goed vanaf verschillende liggingen. Slagen voelen zacht maar krachtig aan, terwijl de cutwave-zool meer camber aan de leading edge biedt, die speciaal is ontworpen om met gemak door de grasmat te snijden, wat hem uiterst waardevol maakt voor slagen vanuit dikke rough. De Callaway Paradym biedt ook verstelbare hoseltechnologie om de loft op de club te veranderen om de balvlucht en controle te bevorderen.

Titleist TSR hybrid

Loft: 21°, 24°

Linkshandig: nee

Voor elke golfer die een hybride golfclub op dezelfde manier gebruikt als een fairway wood, zou de Titleist TSR2 de juiste keuze kunnen zijn, omdat deze speciaal is ontworpen voor spelers die een meer zwaaiende beweging hebben.

Als één van de beste hybride clubs van 2023, heeft Titleist feedback gevraagd van hun leidende spelers over hoe ze een hybride wilden laten klinken en voelen. Titleist heeft dat ter harte genomen en is gekomen met de TSR2. Dit heeft geresulteerd in een goed ogende club, die goed klinkt en aanvoelt. Dat geeft deze club extra vertrouwen.

 

Deze hybride is ontworpen om sneller door ruige en zware omstandigheden te bewegen dankzij extra relief pockets in de zool, die minder wrijving veroorzaken. Er is ook een verstelbare hosel, die past bij de omstandigheden van de dag of persoonlijke voorkeur.

Cobra Aerojet hybrid

Cobra Aerojet hybride

Loft: 19°, 21°, 25°

Linkshandig: yes (19°, 21°)

Deze hybride club van Cobra laat zich samenvatten in drie woorden: snelheid, snelheid, snelheid. Vanwege de samenwerking tussen Cobra en Bryson DeChambeau is dit  natuurlijk geen verrassing. Bryson heeft de grenzen van afstand en clubsnelheid verlegd dan mogelijk werd gedacht. Alle aspecten van de technologie die zijn gebruikt om dit ook tot een van de beste hybrides van 2023 te maken. Er is een zwevend gewicht van 43 gram boven de zool (PWR-brigde) dat flexibiliteit geeft en het zwaartepunt lager duwt om een hogere balsnelheid te ontketenen. Het slagvlak is ontworpen met kunstmatige intelligentie en machine learning om een ‘hotter’ slagvlak te creëren, met 15 diktes om snelheid en spin te verbeteren.

 

Maar naast een hogere balsnelheid, combineert de Cobra AeroJet afstand met een hoge afslag wat meer vergevingsgezindheid biedt bij de langere approach slagen. Dit is een perfecte combinatie wanneer je niet altijd perfect bent met je slagen richting de green.

Wilson Dynapower Hybrid

Loft: 19°, 22°, 25°    

Linkshandig: ja (alleen 22°)

De Wilson Dynapower hybride club is goedkoper dan sommige van de andere beste hybride clubs van 2023, maar dat maakt deze hybride zeker niet minder goed!

 

Bij de ontwikkeling heeft Wilson met een aantal van hun Tour-professionals samengewerkt om een club te produceren waarvan het zwaartepunt lager in het clubhoofd is komen te liggen.  Dit resulteerde in een hogere balsnelheid en genegeerd gemakkelijke afslagen. Dit betekent meer vergevingsgezindheid en betere prestaties bij slagen die minder zuiver zijn en hogere lanceerhoeken om consistente prestaties met betrekking tot afstand te geven.

 

De Wilson Dynapower kan ook geschikt zijn voor golfers die van een groter clubhoofd houden voor extra geruststelling bij het adresseren.