garmin fenix

Garmin Fenix 7: het ultieme sport- en lifestyle horloge

Inhoudsopgave

De Garmin Fenix 7: de sportieve alleskunner

Als je op zoek bent naar een ‘sportwatch’ om elke dag te dragen én die je kunt gebruiken op de golfbaan, dan is de Garmin Fenix 7 echt een aanrader.

 

Toegegeven dat hier een stevig prijskaartje aan hangt, maar qua functionaliteit en uiterlijk is de Garmin Fenix 7 zeker de investering waard. Ten opzichte van de voorganger, de Fenix 6, is de nieuwe versie voorzien van een touchscreen wat het scrollen door de menu’s en schermen een stuk plezieriger en nog sneller maakt!  

 

 

garmin fenix 7 wijzerplaat
Garmin Fenix 7 horlogefunctie
garmin fenix 7 afstanden golfbaan
Garmin Fenix 7 golfmodus

De Garmin Fenix 7 heeft bijna alle features die op de Garmin Approach S62 zitten met uitzondering van de TruSwing compatibaliteit. Voor het verschil in prijs met krijg je echter wel veel meer fucties er bij met de Fenix 7. Hieronder een vergelijk tussen deze twee horloges:

Specificatiesfēnix 7Approach S62
Adviesprijs (vanaf)€ 699.99€ 549.99
Vooraf geladen met 42.000 banen wereldwijd
Afstand tot voorkant, midden en achterkant van de green
Afstand tot layups/doglegs
Slagafstand berekenen (automatisch)
Digitale scorekaart
Aangepaste doelen
Statistieken bijhouden (slagen, putts, greens en fairways hit )
Garmin AutoShot™
Volledige vectorkaart
Garmin CourseView updates
Handmatige positionering
Hindernissen en doelen op de baan
PinPointer
PlaysLike afstand
Bestemming aantikken
Handicapscore
SwingTempo
TempoTraining
Compatibel met TruSwing™
Rondetimer/kilometerteller
Automatisch volgen van clubs (C10 vereist)
Windsnelheid en -richting (via golf-app)
Virtual caddie
Toegestaan bij wedstrijden
Green-contouren (met Garmin Golf lidmaatschap)

De Garmin Fenix 7 is verkrijgbaar in de webshop van Coolblue, bol.com en Decathlon:

22 modellen om uit te kiezen

 

Aan keuze geen gebrek bij de Garmin Fenix 7. In totaal zijn er maar liefst 22 modellen om uit te kiezen. Je kan kiezen voor standaard, Solar en Solar met saffier-glas. Qua behuizing kun je kiezen voor:

 

  • 7S: 42 mm
  • 7: 47 mm
  • 7X: 51 mm 

 

Afhankelijk van bovenstaande combinatie kun je daarbinnen uit 1 tot en met 5 modellen kiezen, waarbij de Solar met saffier-glas in elke behuizingsdiameter 5 modellen heeft. Ook de Solar variant is in elk behuizingsformaat beschikbaar. Het standaard model is in 2 formaten beschikbaar (42 en 47 mm) en hiertussen is geen prijsverschil..

fēnix 7 multisport GPS-watch overige features

Hieronder een opsomming van een deel van de overige features:


Batterij levensduur

De interne, oplaadbare lithiumbatterij heeft een levensduur tot 18 dagen in de smartwatchmodus, tot 57 uur in de GPS-modus en tot 57 dagen in de batterijspaarstandmodus.


Touchscreen en knoppen

Naast de bekende knopbediening die overal werkt is gecombineerd met een snel reagerende nieuw touchscreen voor snelle toegang tot selecties en functies.


Ingebouwde sportapps

Gebruik vooraf geladen activiteitenprofielen voor trail- en track running, zwemmen, hardlopen, fietsen, wandelen, roeien, skiën, golfen, surfen, binnen klimmen en nog veel meer.

 

HRV-status
Krijg meer inzicht in je algehele gezondheid, training en herstel door middel van hartslagwisselingen terwijl je slaapt.

Ondersteuning voor multi-GNSS

Ondersteuning van meerdere wereldwijde navigatiesatellietsystemen (GPS, GLONASS en Galileo) zorgt ervoor dat jij je weg vindt in meer uitdagende omgevingen dan met alleen GPS.

Heb je de Garmin Fenix 7 echt nodig?

Nee natuurlijk niet! Een Garmin Approach S42 (het middelste model uit de Approach serie) is meer dan geschikt voor een rondje golf en kost ook niet de wereld. 

 

… maar als je net als heel veel ander golfers vindt dat jij een Fenix 7 nodig hebt, wie houdt je dan tegen?

Ontdek de informatieve koopgidsen van bogeygolf.nl

 

Om je te helpen bij het oriënteren en het maken van een weloverwogen keuze vind je op bogeygolf.nl diverse koopgidsen met essentiële informatie, nuttige tips en adviezen. 


Er zijn o.a. koopgidsen beschikbaar voor golfclubs, golftrolleys, golftassen, range finders, golfhorloges, golfschoenen, handschoenen en golfballen. Via onderstaande link heb je het complete overzicht: