Garmin Fenix 7: het ultieme sport- en lifestyle horloge

garmin fenix

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

Waarom een Garmin Fenix 7 kopen?

Als je op zoek bent naar een multi-sport horloge die je elke dag kan dragen én die je kunt gebruiken op de golfbaan en voor nog veel meer activiteiten, dan is de Garmin Fenix 7 echt een aanrader.

 

Toegegeven dat hier een stevig prijskaartje aan hangt, maar qua functionaliteit en uiterlijk is de Garmin Fenix 7 zeker de investering waard. Ten opzichte van de voorganger, de Fenix 6, is de nieuwe versie voorzien van een touchscreen wat het scrollen door de menu’s en schermen een stuk plezieriger en nog sneller maakt!  

 

 

garmin fenix 7 wijzerplaat
Garmin Fenix 7 horlogefunctie
garmin fenix 7 afstanden golfbaan
Garmin Fenix 7 golfmodus

Welke Garmin Fenix 7 kopen?

De Garmin Fenix 7 is verkrijgbaar in 3 basismodellen:

  1. Garmin Fenix 7S: dit is het kleinste formaat met een behuizing met een diameter van 42 mm. Met name geschikt voor wie op zoek is naar een sporthorloge die niet prominent in het oog springt.
  2. Garmin Fenix 7: dit komt overeen met een ‘normaal’ formaat golfhorloge en heeft een behuizing met een diameter van 47 mm.
  3. Garmin Fenix 7X: dit is het grootste formaat met een behuizing met een diameter van 51 mm. Met name geschikt voor wie op zoek is naar een groot scherm.


Keuze uit maar liefst 34 modellen in verschillende edities!

 

Standaard edities dit betreft het instapmodel en deze zijn voorzien van Gorilla Glass en een sierrand van roestvrij staal. 

Solar edities
 hebben Power Glass lenzen die met zonne-energie de batterijduur aanzienlijk verlengt.

Sapphire Solar edities zijn voorzien van Power Sapphire lenzen die zonne-energie opslaan, multiband-technologie en vooraf geladen TopoActive kaarten.

Pro modellen beschikken over hoogwaardige functies zoals een nieuwe generatie hartslagsensor en een ingebouwde zaklamp in alle drie de maten.

Vergelijking Garmin Fenix 7 vs. Garmin Approach S62


De Garmin Fenix 7 heeft bijna alle features die op de Garmin Approach S62 zitten met uitzondering van de TruSwing compatibaliteit. Voor het verschil in prijs met krijg je echter wel veel meer fucties er bij met de Fenix 7. Hieronder een vergelijk tussen deze twee horloges:

Specificatiesfēnix 7Approach S62
Adviesprijs (vanaf)€ 699.99€ 549.99
Vooraf geladen met 42.000 banen wereldwijd
Afstand tot voorkant, midden en achterkant van de green
Afstand tot layups/doglegs
Slagafstand berekenen (automatisch)
Digitale scorekaart
Aangepaste doelen
Statistieken bijhouden (slagen, putts, greens en fairways hit )
Garmin AutoShot™
Volledige vectorkaart
Garmin CourseView updates
Handmatige positionering
Hindernissen en doelen op de baan
PinPointer
PlaysLike afstand
Bestemming aantikken
Handicapscore
SwingTempo
TempoTraining
Compatibel met TruSwing™
Rondetimer/kilometerteller
Automatisch volgen van clubs (C10 vereist)
Windsnelheid en -richting (via golf-app)
Virtual caddie
Toegestaan bij wedstrijden
Green-contouren (met Garmin Golf lidmaatschap)

De Garmin Fenix 7 is verkrijgbaar in de webshop van Coolblue, bol.com en Decathlon:

fēnix 7 multisport GPS-watch overige features

Hieronder een opsomming van een deel van de overige features:


Batterij levensduur

De interne, oplaadbare lithiumbatterij heeft een levensduur tot 18 dagen in de smartwatchmodus, tot 57 uur in de GPS-modus en tot 57 dagen in de batterijspaarstandmodus.


Touchscreen en knoppen

Naast de bekende knopbediening die overal werkt is gecombineerd met een snel reagerende nieuw touchscreen voor snelle toegang tot selecties en functies.


Ingebouwde sportapps

Gebruik vooraf geladen activiteitenprofielen voor trail- en track running, zwemmen, hardlopen, fietsen, wandelen, roeien, skiën, golfen, surfen, binnen klimmen en nog veel meer.

 

HRV-status
Krijg meer inzicht in je algehele gezondheid, training en herstel door middel van hartslagwisselingen terwijl je slaapt.

Ondersteuning voor multi-GNSS

Ondersteuning van meerdere wereldwijde navigatiesatellietsystemen (GPS, GLONASS en Galileo) zorgt ervoor dat jij je weg vindt in meer uitdagende omgevingen dan met alleen GPS.

Heb je de Garmin Fenix 7 echt nodig?

Ja, natuurlijk! De Garmin Fenix 7 is niet zomaar een horloge; het is de ultieme metgezel voor elke gepassioneerde golfer die zijn spel wil optimaliseren en tegelijkertijd een actieve levensstijl nastreeft. Dit multifunctionele horloge biedt een naadloze overgang tussen sport, lifestyle en golf, waardoor het een onmisbaar accessoire is voor elke golfliefhebber. Met geavanceerde functies zoals de Golf Mode, die gedetailleerde informatie over golfbanen biedt, inclusief afstanden tot hindernissen en het overzicht van de gehele hole, geeft de Fenix 7 je een strategisch voordeel op de baan.

 

Maar de Fenix 7 is meer dan alleen een golfhorloge; het is een complete lifestyle- en multisportpartner. Met zijn robuuste ontwerp, waterbestendigheid en uitgebreide functionaliteiten, zoals hartslagmeting, slaapmonitoring en activiteitentracking, helpt het je jouw algehele gezondheid en welzijn te verbeteren. Of je nu bezig bent met hardlopen, zwemmen, wandelen of elke andere sport, de Fenix levert nauwkeurige prestatiegegevens om je te begeleiden naar jouw fitnessdoelen.

 

Het heldere en kleurrijke scherm van de Garmin Fenix 7 zorgt ervoor dat je ook buiten de golfbaan stijlvol en connected blijft. Met slimme functies zoals smartphone-notificaties, muziekbediening en de mogelijkheid om apps te downloaden, integreert de Fenix naadloos in je dagelijkse leven.

 

Kortom, de Garmin Fenix 7 is niet zomaar een horloge; het is de ultieme metgezel voor de moderne golfer die niet alleen zijn golfspel wil verbeteren, maar ook een actieve en gezonde levensstijl wil omarmen. Investeer in de Fenix en ervaar de perfecte balans tussen functionaliteit, stijl en prestaties op en buiten de golfbaan.