Golfset voor beginners

Inhoudsopgave

Je eerste golfset aanschaffen

Welke golfset voor beginners kun je als startende golfer het beste aanschaffen? Als je wil gaan beginnen met golf of je hebt net je golfvaardigheidsbewijs (GVB) met een ‘geleende set’ gehaald dan komt als snel de wens om met een eigen set te gaan spelen. Misschien schrikken de kosten van wat je nodig hebt je afschrikken, maar gelukkig zijn er betaalbare golfsets voor startende golfers waar je prima meerdere jaren mee uit de voeten kunt.  

In dit artikel worden drie golfsets voor beginners – voor zowel dames als heren – uitgelicht waarmee je prima van start kan gaan. 

De volgende golfsets komen aan bod:

  • Skymax Ice IX-5 graphite
  • Black Diamond – Eigen merk Jumbo Golf
  • Inesis 100 – Decathlon

Skymax Ice IX-5 graphite ijzers 5-SW 

Best getest als golfset voor beginners

Deze golfclubs van Skymax zijn zeer vergevingsgezinde irons van uitstekende kwaliteit. Deze set komt bovendien in meerdere online reviews als beste getest naar voren. Het voordeel van vergevingsgezinde ijzers is dat de bal niet altijd even perfect geraakt hoeft te worden. Door het iets grotere clubblad, het extra gewicht onderin het clubblad en de cavity back gaan minder goed geslagen golfballen toch vaker rechtdoor.  

Skymax Ice IX-5 Ijzers 5-SW zijn verkrijgbaar met graphite- en stalen shafts. Voor een beginnende- of startende golfer zijn graphite shaft aan te raden. Stalen shafts geven bij een verkeerd geraakte bal een pijnlijke trilling door in je handen. Bij graphite shaft wordt deze trilling grotendeels opgevangen door de shaft.

Deze ijzerset bestaat uit de ijzer 5 t/m 9 en een pitching wedge en sand wegde. Daarnaast het je nog wel minimaal een putter nodig. En om je set compleet te maken ook een hybride. Voor de fun kun je daarbij ook nog een driver aanschaffen, maar gebruik die eerst vooral alleen op de driving range …

golftas kopen Calloway X standbat

TIP Als je een nieuwe golfset hebt aangeschaft heb je wellicht ook een (nieuwe) golftas nodig. Om je keuze voor het type golftas makkelijker te maken en om alle voor- en nadelen op een rijtje te zien, lees dan dit artikel met koopadvies voor een golftas.

Black Diamond – Jumbo Golf

Meest complete golfset voor beginners

jumbo-golf-hockeyJumbo Golf biedt onder haar eigen label Black Diamond meerdere opties als golfset voor beginners. Een halve set met 6 clubs (3-wood, ijzers 5-7-9, sand wedge en putter). Deze set kost ca. € 150,- Voor € 100,- meer het je een set van 10 clubs (driver, 3-wood, hybride 4, ijzers 6-7-8-9, sand wedge en putter). Daarmee heb je als beginnende golfers al een behoorlijk uitgebreid set. Als je budget het toelaat dan is de set van 10 clubs aan te raden. De ervaring leert dat je vrij snel clubs in je tas gaat missen. Golf is ook een mentaal spelletje en als je een halve set hebt, maar denkt een ijzer 8 nodig te hebben en kan kiezen uit een ijzer 7 of 9 dan sla je niet zo heel erg lekker … Dat ligt dan uiteraard aan je beperkte set en niet aan je eigen vaardigheden 😉

Voor de heren is deze set in links- en rechtshandig, in graphite en staal en +1 inch verlengd verkrijgbaar. 

golfset voor beginners - black diamond
golfset voor beginners - black diamond ijzer 7
golftrolley kopen Black Diamond Trillium 3-wiel trolley

TIP Als je ook een nieuwe golftas hebt aangeschaft heb je wellicht ook een (nieuwe) golftrolley nodig. Om je keuze voor het type golftrolley makkelijker te maken en om alle voor- en nadelen op een rijtje te zien, lees dan dit artikel met koopadvies voor een golftrolley.

Inesis 100 – Decathlon

Meest betaalbare golfset voor beginners

Inesis is het eigen label van Decathlon en zij bieden hierin wereldwijd een zeer ruim assortiment. Met een prijs van € 169,99 heb je een zeer betaalbare en complete golfset voor beginners. Aangevuld met een draagtas van nog geen € 50,- heb je voor een relatief lage prijs een mooie set. Deze set is geschikt voor zowel dames als heren en is in twee lengtes verkrijgbaar. Deze set bestaat uit 7 clubs en is zo samengesteld dat er tussen elke club gemiddeld 15 meter tussen de clubs zit. Opvallend bij deze set is de nummering van de ijzers, hier zijn twee ijzers samengevoegd. Het doel hiervan is om het spel voor de beginnende golfer makkelijker te maken. In deze set zijn bewust de ijzer 5 en 3-wood weggelaten en vervangen door een hybride omdat een hybride veel makkelijk speelt dan een ijzer 5 of 3-wood.

  • driver (incl. head cover)
  • hybride
  • 6/7 ijzer (één club)
  • 8/9 ijzer (één club)
  • pitching wedge
  • sand wedge
  • putter
golfset voor beginners - inesis
grip maattabel voor grip golfclub vervangen

TIP Nieuwe golfclubs voor heren zijn bijna altijd voorzien van ‘standard-size’ golfgrips. Het kan zijn dat deze grips te klein zijn voor je handen waardoor je onbedoeld in je grip gaat knijpen. Lees hier hoe je zelf je golfgrips kan vervangen en welk gripmaat voor jou geschikt is.

Ontdek de informatieve koopgidsen van bogeygolf.nl

 

Om je te helpen bij het oriënteren en het maken van een weloverwogen keuze vind je op bogeygolf.nl diverse koopgidsen met essentiële informatie, nuttige tips en adviezen. 


Er zijn o.a. koopgidsen beschikbaar voor golfclubs, golftrolleys, golftassen, range finders, golfhorloges, golfschoenen, handschoenen en golfballen. Via onderstaande link heb je het complete overzicht: