Top 10 beste golfers van de wereld

owgr - wereldranglijst golf

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

Top 10 beste golfers van de wereld

OWGR wereld ranglijst golfers

In de competitieve arena van professioneel golf biedt de Official World Golf Ranking (OWGR) op OWGR.com een intrigerende blik op de hiërarchie van ’s werelds top golfers. Deze dynamische ranglijst, samengesteld met zorgvuldige overweging van prestaties, onthult niet alleen de huidige leiders, maar ook de constante verschuivingen en opkomende talenten.

 

De kern van OWGR

OWGR.com fungeert als het episch centrum waar golfers wereldwijd beoordeeld worden op basis van hun prestaties in officiële toernooien. Het algoritme weegt verschillende factoren zoals de sterkte van het deelnemersveld en de consistentie van de speler, waardoor een nauwkeurige en objectieve ranglijst ontstaat.

Top 10 van beste golfers in de wereld

Ranking 2024Eind 2023+/- vs. 2023NaamLandEvents gespeeld
110Scottie SchefflerUnited States45
220Rory McIlroyNorthern Ireland44
330Jon RahmSpain44
440Viktor HovlandNorway49
56-1Xander SchauffeleUnited States42
651Patrick CantlayUnited States39
770Max HomaUnited States46
880Matt FitzpatrickEngland53
990Brian HarmanUnited States53
10100Wyndham ClarkUnited States54

PGA Tour, DP World Tour en LIV Golf tour 2024

Benieuwd waar deze week de golfers in actie komen? Hier vind je het actuele wedstrijdschema:

Volg de actie live bij Ziggo Sport Golf

Als je golf op TV live wil volgen dan moet je ook in 2024 weer bij Ziggo zijn. Voor 2024 heeft Ziggo Sport de uitzendrechten voor de PGA Tour, DP World Tour en de Majors.

 

De strijd voor de eerste plaats: Scheffler, McIlroy, Rahm en Hovland

In de dynamische arena van de Official World Golf Ranking (OWGR) ontvouwt zich een indrukwekkende strijd om de felbegeerde eerste plaats. De huidige protagonisten in deze adembenemende strijd zijn niemand minder dan Scottie Scheffler, Rory McIlroy, Jon Rahm en Viktor Hovland.

 

Scottie Scheffler: De Opkomende Ster

Scottie Scheffler, de jonge Amerikaanse sensatie, heeft de golfwereld doen opschrikken met zijn consistente en indrukwekkende prestaties. Met een onwankelbare mentaliteit en een veelzijdig spel, heeft Scheffler zich snel opgewerkt naar de top. Zijn vastberadenheid om zijn naam bovenaan de OWGR te zien, is een drijvende kracht achter elke perfect uitgevoerde swing. Zijn recente triomfen en indrukwekkende statistieken weerspiegelen een speler die gedijt onder de druk van de hoogste ranglijst.

 

Rory McIlroy: de ervaren kampioen

Een naam die synoniem is met golfgrootheid, Rory McIlroy blijft een geduchte concurrent voor de hoogste positie. Met zijn uitzonderlijke ervaring, ongeëvenaarde slagkracht en verfijnde techniek, is McIlroy vastbesloten om zijn stempel te drukken op de golfgeschiedenis en opnieuw de nummer één te worden. Zijn aanwezigheid in de top van de ranglijst is geen verrassing, maar eerder een bevestiging van zijn onbetwiste plaats als een van de groten in de golfsport.

 

Jon Rahm: de Spanjaard met passie

Jon Rahm, de gepassioneerde Spanjaard, voegt een element van vuur toe aan de strijd. Zijn onvoorspelbare speelstijl en charismatische aanwezigheid maken hem een geduchte concurrent. Rahm’s vastberadenheid om zijn land trots te maken en de top te bereiken, maakt hem een fenomeen dat de wereld in de gaten moet houden. Zijn indrukwekkende successen in prestigieuze toernooien getuigen van een speler die gedreven wordt door een diepe passie voor het spel en een ontembare wil om te winnen.

 

Viktor Hovland: Noorse nieuwkomer

De sterk opkomende Noorse ster, Viktor Hovland, brengt jeugdige energie en een onbevreesde benadering naar de race. Met een opmerkelijke opmars naar de top van de OWGR, laat Hovland zien dat leeftijd geen belemmering is voor grootsheid. Zijn vastberadenheid om zichzelf te bewijzen drijft hem naar de absolute top. Hovland’s frisse benadering van het spel en zijn vermogen om onder druk te presteren, maken hem een geduchte uitdager voor de gevestigde orde.

*De strijd om de eerste plaats op de wereldranglijst van golfers bereikt ongekende hoogten met Scheffler, McIlroy, Rahm en Hovland als de voornaamste hoofdrolspelers. Elke swing, elke putt, en elke gespeelde hole voegt een nieuw hoofdstuk toe aan dit meeslepende verhaal van vastberadenheid, concurrentie en ultieme triomf.*