The Masters 2024

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin


Volg The Masters live bij Ziggo Sport Golf 

Uitzendschema Ziggo Sport GOLF – The Masters 2024

 

Woensdag 10 april

21:00 – 23:30 PAR 3 contest

Donderdag 11 april

15:15 – 21:00 Featured groups
21:00 – 01:30 The Masters – dag 1

Vrijdag 11 april

15:15 – 21:00 Featured groups
21:00 – 01:30 The Masters – dag 2

Zaterdag 12 april

16:15 – 21:00 Featured groups
21:00 – 01:00 The Masters – dag 3

Zondag 13 april

16:15 – 20:00 Featured groups
20:00 – 01:00 The Masters – dag 4

The Masters 2024: 11 t/m 14 april

The Masters is een van de meest iconische golfwedstrijden ter wereld. Uniek aan dit toernooi wordt elk jaar gehouden op dezelfde golfbaan: de Augusta National Golf Club in Augusta, Georgia, Verenigde Staten. Het is één van de vier Majors golftoernooien waaraan de beste golfspelers ter wereld aan deelnemen om de felbegeerde Green Jacket te winnen.

 

De geschiedenis van The Masters gaat terug tot 1934, toen de legendarische golfer Bobby Jones samen met Clifford Roberts de Augusta National Golf Club oprichtte. De eerste editie van The Masters werd gehouden in 1934 en het toernooi is uitgegroeid tot een van de meest gewilde toernooi om aan deel te mogen nemen. Dit geldt niet alleen voor de spelers, maar ook voor de toeschouwers.

 

Augusta National Golf Club

Een van de meest opvallende kenmerken van The Masters is de Augusta National Golf Club zelf. Het is een van de meest exclusieve golfclubs ter wereld en heeft een aantal van de meest adembenemende holes en landschappen. De golfclub is beroemd om zijn prachtige groene fairways, bloeiende azalea’s en weelderige bomen. Het is een geweldige omgeving om te golfen en zorgt voor een unieke sfeer die niet kan worden gekopieerd door andere golfbanen. 

 

Kwalificatie

The Masters heeft een uniek systeem voor kwalificatie. Spelers kunnen zich namelijk  kwalificeren op basis van hun prestaties in andere golfwedstrijden. Winnaars van The Master en andere Majors, de top 50 van de Official World Golf Rankings op 1 januari en de top 50 een week voor The Master plaatsen zich automatisch voor het toernooi. Ook de nummers 1 uit diverse amateur competities en de winnaar van de Olympische Spelen ontvangen een uitnodiging. Dit zorgt ervoor dat alleen de beste golfers ter wereld deelnemen aan de wedstrijd, wat leidt tot spannende en intense competitie.

 

The Green Jacket

Een uniek kenmerk van The Masters is de traditie van de Green Jacket. De winnaar van de wedstrijd wordt beloond met een groene colbert, deze mag hij voor de rest van zijn leven dragen. De colbert staat symbool voor de prestatie van de speler en wordt gezien als één van de meest gewilde prijzen in het professionele golf. 

 

In de loop der jaren hebben al veel beroemde golfspelers deelgenomen aan The Masters en hebben naam geschreven in de geschiedenis van de wedstrijd. Golflegendes zoals Jack Nicklaus, Arnold Palmer en Tiger Woods hebben de wedstrijd zelf meerdere keren gewonnen.

The Masters 2023 – de line-up

The Masters volgen op TV

De wedstrijd wordt live uitgezonden in meer dan 200 landen over de hele wereld en trekt miljoenen kijkers. Wanneer je The Masters op televisie wil volgen dan kun je terecht bij Ziggo Sport. Op het golf-thema kanaal is het toernooi live te volgen.

VPN verbinding

Het toernooi is ook live te volgen via de website van The Masters zelf. Voorwaarde is wel dat je dan een VPN-verbinding hebt van bijvoorbeeld NordVPN met de Verenigde Staten. 

Patrons

De patrons zijn de toeschouwers die The Masters bijwonen. Augusta National Golf Club staat bekend om zijn toewijding voor het creëren van een unieke en bijzondere ervaring voor de toeschouwers, die daarom als patrons worden aangeduid in plaats van simpelweg fans of toeschouwers.

 

Als patron van de Masters kun je genieten van de prachtig aangelegde golfbaan, de uitstekende faciliteiten en de vele tradities die de Masters zo bijzonder maken. Zoals The Green Jacket jasje dat wordt uitgereikt aan de winnaar, het prachtige uitzicht op Amen Corner en de bekende pimento kaas sandwiches die te koop zijn op de baan.

 

De Masters heeft een strikt beleid heeft ten aanzien van de kleding voorschriften en het gebruik van mobiele telefoons. Zo is het dragen van een spijkerbroek en golfschoenen verboden. Het advies is om kleding te dragen die de golf etiquette voorschrijft. Daarnaast is het verboden om een electronisch apparaat zoals een mobiele telefoon bij je te hebben. Dit leidt alleen maar af. Het naleven van deze regels is van groot belang om de sfeer van het evenement te behouden. Ticket zijn op naam en persoonlijk. Mocht je je ticket willen verkopen en dit wordt ontdekt, dan worden per direct alle tickets die samen zijn gekocht ongeldig.

 

De Masters is een van de meest exclusieve sportevenementen ter wereld, en als patron van The Masters mag je jezelf gelukkig prijzen als je deel uit kan maken van deze unieke golfervaring.

Caddies in witte overal

De caddies dragen tijdens de Masters een witte overall. Dit is een belangrijk onderdeel van de traditie en cultuur van de Masters.

 

De witte overall werd geïntroduceerd in de jaren ’30 en was oorspronkelijk bedoeld om de caddies een uniforme en professionele uitstraling te geven. De caddies droegen vroeger vaak verschillende kledingstukken en kleuren, wat het moeilijk maakte om ze te onderscheiden van andere mensen op de baan. De witte overall bood daarom een praktische oplossing voor dit probleem.

 

Tegenwoordig is de witte overall een herkenbaar en iconisch onderdeel geworden van de Masters. De caddies dragen de overall tijdens de Masters-wedstrijd en zijn verplicht om deze te dragen.

 

Het dragen van de witte overall is ook een manier om de caddies te eren en te respecteren voor hun belangrijke rol bij het begeleiden en adviseren van de golfers tijdens de wedstrijd. De caddies zijn essentieel voor het succes van de golfer en het dragen van de witte overall is een manier om hun bijdrage aan de sport te erkennen.