Golfset mee op vliegvakantie

Inhoudsopgave

Golf travel bag voor extra bescherming

Wanneer je je eigen golfset mee wil nemen op een vliegvakantie dan heb je extra bescherming nodig. De regenhoes die bij je golftas zit biedt niet voldoende bescherming en kun deze je ook niet met een slot afsluiten. Hiervoor is de golf travel bag ontwikkeld.

Een reiskoffer voor je golfset

Voor het op reis meenemen van je golfset is er de golf travel bag. Een speciale tas waar je je hele golfset in kan doen. Net als bij golftassen zijn golf travel bags er ook in meerdere varianten en kwaliteiten te krijgen. Ze zijn vooral bedoeld om je golfset tijdens de vlucht en bagage afhandeling te beschermen. Je hebt waarschijnlijk al vaker met eigen ogen gezien hoe er met de koffers op de luchthaven wordt omgegaan … Bescherming van je golfclubs onderweg is dus belangrijk!  

Als je vaker van plan bent om je golfset mee op vakantie te nemen, dan is de aanschaf van een travel bag aan te raden. Maar je kan natuurlijk ook in je vriendenkring even rondvragen wie er een travel bag heeft liggen die je wellicht zou kunnen lenen. De kans is vrij klein dat jullie tegelijkertijd op vakantie zullen gaan. 

golf travel bag

Let bij de aanschaf op de volgende punten:

  1. Kies voor een golf travel bag met wieltjes;
  2. Een gewatteerde binnenkant en verstevigde hoeken voor extra bescherming;
  3. Voorkom met een ‘bag bone’ dat je golfclubs verbuigen of breken;
  4. Hou rekening met het gewicht, je golftas zelf weegt al snel 15 kilo;
  5. Check of deze afsluitbaar met een slot. 

Kijk in onderstaande webshop voor het aanbod van golf travel bags:

Tips voor het inpakken van je golf travel bag:

  1. Bespaar op het gewicht door alle onnodige uit je golftas te halen. Lees dit artikel op GOLF.NL voor een indicatie van gewichten en tarieven, helaas niet recent (2019), maar wel voorzien van een link naar een aantal luchtvaartmaatschappijen;
  2. Laat je covers op je golfclubs zitten en wikkel de overige golfclubs in een (hand)doek;
  3. Voorzie ook je travel bag van een bagage-label met je e-mailadres en telefoonnummer waarop je bereikbaar bent voor het geval er iets mis gaat bij de bagage afhandeling;
  4. Mocht je een Apple Airtag hebben, stop deze dan (tijdelijk) in je golftas, dan weet je altijd waar je travel bag is;
  5. Je golfset vertegenwoordigd een behoorlijke waarde. Voorzie je travel bag van een degelijk bagage slot.
golfreizen

TIP Je bent je nu waarschijnlijk aan het oriënteren op een travel bag voor een golftrip. In dit artikel lees meer over golfvakanties en wat de voordelen zijn van een in golfreizen gespecialiseerd reisbureau.

Tags: golfreizen, golfset, golftas, koopgids, travelbag

Pin High, meer dan een golfvakantie