Beginnen met golf: de Open Golfdagen

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

Beginnen met golf? Bezoek eens een Open Golfdag

Als je wil beginnen met golf, maar je hebt nog geen idee of golf iets voor je is dan kun je vrijblijvend en laagdrempelig kennismaken met de golfsport tijdens de Open Golfdagen. Vraag je partner, vriend, vriendin, collega of familielid mee en maak er samen een leuke dag van.


De Open Golfdagen is een initiatief van de Nederlandse Golf Federatie (NGF), de Nederlands Vereniging van Golfaccomodataties (NVG) en de Professional Golfers’ Association Holland (PGA).

NGF logo
nvg logo
PGA Holland logo

Beginnen met golf start bij een Open Golfdag bij jou in de buurt

Op de website www.opengolfdag.nl kun je opzoeken welke golfbanen bij jou in de buurt een deelnemen aan de Open Golfdagen.


Je kunt gratis deelnemen, maar sommige clubs vragen een kleine bijdrage voor de huur van een golfset, dit wordt bij het reserveren aangegeven.


Deze dagen worden georganiseerd in de maanden april t/m september. De deelnemende golfbanen zijn verspreid over vrijwel heel Nederland.

Aanmelden voor een Open Golfdag

Aanmelden is heel eenvoudig en is in vier stappen geregeld:

  1. Ga naar www.opengolfdag.nl
  2. Kies een golfbaan bij jouw in de buurt en selecteer een datum en dagdeel
  3. Log in met je NOC*NSF sportprofiel (of maak deze aan) en vul de gegevens aan
  4. Maak je aanmelding definitief

Deelnemen aan een Open Golfdag

Het programma waar je op een Open Golfdag aan deel kan nemen duurt niet hele dag. De meeste clubs organiseren een programma van één tot twee uur. Het programma start onder het genot van een drankje met een kennismaking en een korte introductie van de golfpro. Vervolgens ga je met de golfpro en andere deelnemers naar de oefenfaciliteiten waar je uitleg krijgt over de basistechnieken. Aansluitend mag je zelf aan de slag. Je oefent putten,  afslaan,  chippen en bunkerslagen. Vaak kan je daarna ook nog de baan in om zelf een aantal holes te spelen. Zo kun je ontdekken of golf iets voor jou is en kun je zelf ervaren wat golfen zo leuk maakt!

beginnen met golf

Bekijk onderstaande video over vier vrienden die deel hebben genomen aan een Open Golfdag:

Ga je deelnemen en beginnen met golf?

Zoals hierboven kan lezen kun je zonder verplichtingen deelnemen aan een Open Golf als je wil beginnen met golf, maar nog niet zeker bent of de golfsport iets voor je is. Het kost je hooguit een ochtend of middag van je tijd en je hoeft niet meteen te investeren in een complete golfuitrusting. Wat houdt je tegen om een leuke en gezellige ochtend of middag te hebben in de buitenlucht en natuur!