TaylorMade STEALTH 2 driver

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

TaylorMade Stealth 2

Het golfseizoen 2023 is aangebroken en dat betekent automatisch nieuwe drivers, TaylorMade introduceert de Stealth 2 driver line-up. Deze is weer beter dan zijn voorganger. De marketing machine van TaylorMade komt weer uit zijn winterslaap.

 

Bekende YouTubers zoals Rick Shiels, Peter Finch, James Robinson, Mark Crossfield en Hanna Holden rollen weer over elkaar heen met een review en hopelijk primeur van deze nieuwe drivers!

 

In dit artikel zoomen we in op de TaylorMade Stealth 2 drivers. Aan deze nieuwe driver hangt overigens wel een behoorlijk prijskaartje van rond de € 600,-.

Carbon-wood tijdperk

Het carbon-wood tijdperk wordt voortgezet met de Taylormade Stealth 2. Net als vorig jaar is er de keuze uit 3 modellen: Stealth 2, Stealth 2 Plus en Stealth 2 HD. Voor dames wordt de Ladies Stealth HD vervangen door een 2 versie. 

 

Bij de Stealth 2 staat de door Taylormade bedachte term ‘fargiveness’ centraal. Dit staat voor meer lengte en een grotere vergevingsgezindheid. Het clubblad is een verbeterde versie van zijn voorganger en is ook in de nieuwe versie opgebouwd uit 60 lagen koolstof, de zogenaamde 60X Carbon Twist Face. Het clubblad is aan de randen dunner gemaakt waardoor niet perfect geraakte ballen minder balsnelheid verliezen en de vergevingsgezindheid is toegenomen.

 

In vergelijking met het originele Carbonwood zit er in Stealth 2 meer koolstof verwerkt. Voor de Stealth 2 en Stealth HD is er bijna 50 procent meer carbon verwerkt en in de Stealth HD Plus maar liefst 75 procent meer. Hierdoor kan het gewicht strategischer in de kop worden geplaatst voor meer vergevingsgezindheid en stabiliteit.

"Met Stealth verlegden we de grenzen van titanium en verwelkomden we golfers over de hele wereld in het Carbonwood-tijdperk. Dus, hoe ver zijn we bereid te gaan? We gaan voorbij aan ver én in FARGIVENESS. Met de introductie van de geheel nieuwe Stealth 2 ontgrendelen we FARGIVENESS door de elementen snelheid en vergevingsgezindheid te combineren."
taylomade logo
TaylorMade

Kijk voor de TaylorMade Stealth 2 drivers of andere drivers in onderstaande golfshops:

TaylorMade Stealth 2 

taylormade stealth 2 driver

De meest toegankelijke driver uit de gehele range. Geschikt voor golfers met HCP 12-54. In deze driver zit ca. 50% meer carbon verwerkt.

TaylorMade Stealth 2 PLUS

taylormade stealth 2 plus driver

Deze driver kenmerkt is door een Low Spinrate. Het gewicht bij dit model zit meer achterop voor meer controle en een lagere balvlucht. Deze driver is het meest geschikt voor de betere golfer. In deze driver zit ca. 75% meer carbon verwerkt. De driver is voorzien van een slede met verplaatsbaar gewicht van 15 gram waarmee je de gewenste ‘shot shape’ kunt beïnvloeden. Hoewel deze driver het meest tot zijn recht komt bij de betere golfer is deze geschikt voor golfers met HCP 0-54.

TaylorMade Stealth 2 HD

taylormade stealth 2 hd driver

Bij deze ‘High Draw’ driver zit het gewicht meer in de hiel. Dit model zorgt het de meest voor een draw. Daarmee is deze driver met name geschikt voor golfers die van nature een fade of slice slaan. De draw in deze club buigt die fade/slice om naar een rechtere balvlucht. In deze driver zit ca. 50% meer carbon verwerkt. Geschikt voor golfers met HCP 0-54.

TaylorMade Stealth 2 HD dames

taylormade stealth 2 hd driver dames

Deze ‘High Draw’ is speciaal voor de dames en heeft dezelfde eigenschappen als de HD versie van de heren

 

Kijk voor de TaylorMade Stealth 2 drivers of andere drivers in onderstaande golfshops:

Bekijk ook eens onderstaande video van TaylorMade Golf waarin Trottie uitleg geeft over de nieuwe driver line-up. 

Specificaties

STEALTH 2STEALTH 2 PLUSSTEALTH 2 HDSTEALTH HD DAMES
60X CARBON TWIST FACE
ASYMMETRIC HEADSHAPE
SLIDING WEIGHT TRACK
HEAD SIZE460cc460cc460cc460cc
4° LOFT SLEEVE
FLIGHT BIASNEUTRALNEUTRALDRAWDRAW
CUSTOM SHAFTS & GRIPS
SPINMID-LOWMIDHIGHHIGH
LAUNCHHIGHESTHIGHHIGHESTHIGHEST
HAND & LOFT RH9 / 10.5 / 128 / 9 / 10.59 / 10.5 / 1210.5 / 12
HAND & LOFT LH9 / 10.59 / 10.59 / 10.5

Geen nieuwe driver nodig? Controleer de staat van je grips!

golfgrip vervangen

Is je huidige driver nog niet aan vervanging toe? Controleeer dan eens of je grips aan vervanging toe zijn. Je kunt ze eenvoudig zelf vervangen. Lees hier hoe je dat doet.