NGF vernieuwd stappenplan

Inhoudsopgave

NGF stappenplan

De NGF heeft het eerdere 9-stappenplan een refresh gegeven en het nieuwe stappenplan bestaat nu uit 3 onderdelen:

  1. Beginnen met golf – Van kennismaken naar handicap 36
  2. Beter golfen – Van handicap 36 naar handicap 15
  3. Naar topgolf – Van handicap 15 naar handicap 0

 

Elke stap wordt ondersteund met een eigen boekje. In deze boekjes staat de theorie beschreven en krijg je enorm veel tips. Naast het tekstgedeelte kun je ook een QR-code scannen en krijg je een instructiefilmpje te zien.

 

Dit stappenplan is geschikt voor alle golfers en elk niveau. Het  behandeld een aantal ontwikkelgebieden variërend van het verbeteren van je handicap tot het focussen op het verbeteren van één onderdeel in je spel zoals putten, chippen, pitchen, swing en bunker-spel.

 

Op dit moment zijn de eerste 2 boekjes te bestellen. Deel 3 ‘Naar topgolf’ en de losse modules komen binnenkort beschikbaar, zie hieronder:

NGF stappenplan boekjes zijn te bestellen bij bol.com of Jumbo Golf

Beginnen met golf

Van kennismaken naar handicap 36

Beginnen met golf maakt je wegwijs in de grondbeginselen van golf en geeft je oefeningen om je speelvaardigheden onder de knie te krijgen. Iedere oefening bestaat uit een tekstgedeelte en een instructiefilmpje dat getoond wordt als je de QR-code scant met de camera op je telefoon. Zo zie je goed hoe een oefening uitgevoerd wordt, maar je kunt de oefeningen ook samen met je golfprofessional doen. Alle oefeningen zijn gebaseerd op het Stappenplan van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie; een methodiek opgezet om jezelf te ontwikkelen in het golfspel. De stappen zijn gebaseerd op en gekoppeld aan (de handicap van) de golfer. Beginnen met golf is voor golfers tot handicap 36 of voor iedereen die zijn basis wil verstevigen.

Beter golfen

Van handicap 36 naar handicap 15

Beter golfen helpt je bij het verbeteren van je golfprestaties. Het boek start met een theoretisch deel om je verder wegwijs te maken in golf, gevolgd door oefeningen om je techniek te verbeteren. Iedere oefening bestaat uit een tekstgedeelte en een instructiefilmpje dat getoond wordt als je de QR-code scant met de camera op je telefoon. Zo zie je goed hoe een oefening uitgevoerd wordt, maar je kunt de oefeningen ook samen met je golfprofessional doen. Alle oefeningen zijn gebaseerd op het Stappenplan van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie; een methodiek opgezet om jezelf te ontwikkelen in het golfspel. De stappen zijn gebaseerd op en gekoppeld aan (de handicap van) de golfer. Beter golfen is voor golfers met handicap tussen de 36 en de 15 of voor iedereen die beter wil leren golfen.

golfset kopen ijzer

TIP Als je een beginnende golfer bent heb je wellicht ook een golfset nodig. Zo ja, lees dan dit artikel met koopadvies voor een golfset. In dit artikel wordt beschreven welke golfclubs er zijn en een advies over welke golfclubs je als beginnende- en gevorderde golfer het beste in je tas kunt hebben. 

Ontdek de informatieve koopgidsen van bogeygolf.nl

 

Om je te helpen bij het oriënteren en het maken van een weloverwogen keuze vind je op bogeygolf.nl diverse koopgidsen met essentiële informatie, nuttige tips en adviezen. 


Er zijn o.a. koopgidsen beschikbaar voor golfclubs, golftrolleys, golftassen, range finders, golfhorloges, golfschoenen, handschoenen en golfballen. Via onderstaande link heb je het complete overzicht: