NGF vernieuwd stappenplan

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

NGF stappenplan

De NGF heeft het eerdere 9-stappenplan een refresh gegeven en het nieuwe stappenplan bestaat nu uit 3 onderdelen:

 

  1. Beginnen met golf – Van kennismaken naar handicap 36
  2. Beter golfen – Van handicap 36 naar handicap 15
  3. Naar topgolf – Van handicap 15 naar handicap 0

 

Elke stap wordt ondersteund met een eigen boekje. In deze boekjes staat de theorie beschreven en krijg je enorm veel tips. Naast het tekstgedeelte kun je ook een QR-code scannen en krijg je een instructiefilmpje te zien.

 

Dit stappenplan is geschikt voor alle golfers en elk niveau. Het  behandeld een aantal ontwikkelgebieden variërend van het verbeteren van je handicap tot het focussen op het verbeteren van één onderdeel in je spel zoals putten, chippen, pitchen, swing en bunker-spel.

NGF stappenplan boekjes zijn te bestellen bij bol.com of Jumbo Golf

Beginnen met golf

Van kennismaken naar handicap 36

Beginnen met golf maakt je wegwijs in de grondbeginselen van golf en geeft je oefeningen om je speelvaardigheden onder de knie te krijgen. Iedere oefening bestaat uit een tekstgedeelte en een instructiefilmpje dat getoond wordt als je de QR-code scant met de camera op je telefoon. Zo zie je goed hoe een oefening uitgevoerd wordt, maar je kunt de oefeningen ook samen met je golfprofessional doen. Alle oefeningen zijn gebaseerd op het Stappenplan van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie; een methodiek opgezet om jezelf te ontwikkelen in het golfspel. De stappen zijn gebaseerd op en gekoppeld aan (de handicap van) de golfer. Beginnen met golf is voor golfers tot handicap 36 of voor iedereen die zijn basis wil verstevigen.

Beter golfen

Van handicap 36 naar handicap 15

Beter golfen helpt je bij het verbeteren van je golfprestaties. Het boek start met een theoretisch deel om je verder wegwijs te maken in golf, gevolgd door oefeningen om je techniek te verbeteren. Iedere oefening bestaat uit een tekstgedeelte en een instructiefilmpje dat getoond wordt als je de QR-code scant met de camera op je telefoon. Zo zie je goed hoe een oefening uitgevoerd wordt, maar je kunt de oefeningen ook samen met je golfprofessional doen. Alle oefeningen zijn gebaseerd op het Stappenplan van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie; een methodiek opgezet om jezelf te ontwikkelen in het golfspel. De stappen zijn gebaseerd op en gekoppeld aan (de handicap van) de golfer. Beter golfen is voor golfers met handicap tussen de 36 en de 15 of voor iedereen die beter wil leren golfen.

Naar topgolf


In de laatste stap ga je op weg naar de “Top van Nederland”. Het spelen van de baan in Par of beter is de doelstelling. In deze stap moet alles kloppen: techniek, mentaal en fysiek komen samen en zijn uitermate goed getraind. Om dit te bereiken, is er niets anders mogelijk dan een volledig op maat gemaakt programma voor jou als speler. Dit programma maak je samen met jouw golfprofessional. Wellicht dat ook de nationale golfprofessionales een rol zullen gaan spelen in de ontwikkeling van jouw golfspel en de begeleiding van jou als speler. Spelen op nationaal en internationaal niveau hoort bij de speler in Stap 9.

golfset kopen ijzer

TIP Als je een beginnende golfer bent heb je wellicht ook een golfset nodig. Zo ja, lees dan dit artikel met koopadvies voor een golfset. In dit artikel wordt beschreven welke golfclubs er zijn en een advies over welke golfclubs je als beginnende- en gevorderde golfer het beste in je tas kunt hebben.