Golfkleding: wat is de etiquette?

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

Golfkleding etiquette niet meer zo streng als in de beginjaren

Over golfkleding en etiquette zijn er de nodige vooroordelen. Maar wanneer je regelmatig op de golfbaan te vinden bent, dan weet je dat meeste golfclubs niet zo elitair zijn als men denkt en dat golf inmiddels een sport voor iedereen is. De kledingvoorschriften zijn allang niet meer zo streng als in de beginjaren. Maar het verdiend nog steeds wel de voorkeur dat je met je golf outfit enigszins rekening houdt met de basis uitgangspunten van de golf etiquette. 

Na het lezen van dit artikel heb je een prima beeld over wat voor golfkleding, golfschoenen en accessoires je kunt dragen om niet uit de toon te vallen.

Het is dus belangrijk dat je je netjes kleed, maar je beoefent wel een sport. Het belangrijkste van je outfit is dat het comfortabel moet zitten en het mag je ook niet beperken in je bewegingsvrijheid. 

Golf etiquette bovenkleding

Voor zowel de vrouwelijke als de mannelijke golfers is een polo met kraag eigenlijk de norm. Een longsleeve trui met kraag is ook toegestaan. Voor de vrouwelijke golfsters is het ook toegestaan om een mouwloos hemdje te dragen, maar deze dient dan wel voorzien te zijn van een kraagje. Qua kleuren en dessin geldt er geen beperking.

Het dragen van een pet of hoed is toegestaan, maar bij veel golfclubs geldt de regel dat deze in het clubhuis niet mag worden gedragen. Sportmerken als Nike en UNDER ARMOUR richten zich specifiek op de golfers met een eigen golfkleding lijn voor zowel dames als heren.

golfpolo dames golfkleding etiquette

Golf etiquette onderkleding

Qua onderkleding kun je kiezen voor een lange broek en als het weer het toelaat ook een korte broek (de bermuda) zolang deze er maar netjes uitziet en op knielengte valt. Voor de vrouwelijke speelsters is ook nog de keuze voor een rok, zolang deze niet aanstootgevend uit uitdaging is.

Ook bij de onderkleding ben je vrij in de kleurkeuze en het dessin. 

bermuda golfkleding etiquette

Golf etiquette golfschoenen

Om je golf outfit te completeren heb je natuurlijk ook golfschoenen nodig. Niet alleen voor de looks, maar ook voor de nodige grip tijdens je golfswing. Sterker nog: golfschoenen zijn verplicht op de golfbaan.

Lees dit artikel als je meer wil weten over golfschoenen zoals welke keuzes en zijn en waar je op moet letten bij het aanschaffen van golfschoenen.

under armour golfschoenen spike en spikeless

Golf etiquette golfhandschoen

Tot slot is er natuurlijk ook nog de golfhandschoen die niet mag ontbreken. Hier zijn geen specifieke etiquette regels voor, maar een handschoen draag je voornamelijk om meer grip te hebben op je golfclub en dat je niet in de club gaat knijpen tijdens je swing.

Lees hier meer over de in en outs van de golfhandschoen of het artikel over ’s werelds meest verkochte golfhandschoen, de FootJoy WeatherSof.

Footjoy WeatherSof

Neem een kijkje in onderstaande webshops voor het aanbod in dames- en heren golfkleding. Hier kun je ongetwijfeld je golf outfit samenstellen naar jouw smaak en die past binnen de golf etiquette: