Golf regenkleding koopadvies

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

Golf regenkleding

Golfen in de regen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste golf regenkleding kun je nog steeds genieten van de sport. Regenkleding voor golfers moet niet alleen waterdicht zijn, maar ook comfortabel en ademend. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij de aanschaf van golf regenkleding.

 

1. Waterdichtheid

Het belangrijkste aspect van golf regenkleding is de waterdichtheid. Zoek naar kleding die een hoge waterdichtheid heeft, maar toch ademend is. Een goede waterdichte golfjas moet gemaakt zijn van een materiaal zoals Gore-Tex of een vergelijkbare waterdichte stof, zodat je droog blijft, zelfs als het hard regent. De waterdichtheid van de kleding wordt vaak aangegeven door een bepaalde waterkolom, hoe hoger de waterkolom, hoe beter de kleding beschermt tegen regen:

 

Waterbestendigheid (mm)

Weersomstandigheden

6.000 – 10.000 mm

Bestand tegen lichte regen, matige sneeuw, lichte druk

11.000 – 15.000 mm

Matige regen, gemiddelde sneeuw, lichte druk

16.000 – 20.000 mm

Bestand tegen lange ritten of wandelingen in zware regen, natte sneeuw, een beetje druk

20.000 mm +

Bestand tegen zware regen, natte sneeuw en hoge druk

De waarde die je hierboven bij waterkolom ziet staan, wordt gemeten in een laboratorium. Een stukje stof van één vierkante centimeter wordt in een cilinder gespannen. Deze loopt langzaam vol met water tot er één druppel water door de stop komt. De hoogte die het water op dat moment in de cilinder heeft bereikt, noemen we de waterkolom waartegen de stof bestand is.

 

2. Comfort

Een andere belangrijke factor bij de aanschaf van golf regenkleding is comfort. Je wilt immers niet dat de kleding te strak zit en je belemmert in je bewegingen tijdens het spelen. Zoek naar kleding met een ruime pasvorm, zodat je vrij kunt bewegen en je golfswing niet belemmerd wordt. Ook is het belangrijk om te letten op de ademende eigenschappen van de kleding, zodat je niet oververhit raakt tijdens het spelen.

 

3. Gewicht

Bij golf is het belangrijk om je vrij te kunnen bewegen en jezelf niet te vermoeien. Daarom is het belangrijk om te letten op het gewicht van de regenkleding. Kies voor kleding die licht van gewicht is, zodat je niet onnodig veel energie verbruikt tijdens het dragen van de kleding.

 

4. Ontwerp

Naast de technische aspecten van golf regenkleding, is het ontwerp ook belangrijk. Kies voor kleding die past bij jouw persoonlijke stijl en die voldoet aan de dresscode van de golfclub waar je speelt. Sommige clubs hebben specifieke kledingvoorschriften waar je aan moet voldoen. Kijk dus goed naar de regels voordat je regenkleding aanschaft.

 

5. Onderhoud

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met het onderhoud van de regenkleding. Zoek naar kleding die gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Sommige kledingstukken kunnen bijvoorbeeld in de wasmachine worden gewassen, terwijl andere kledingstukken met de hand gewassen moeten worden. Lees altijd de wasinstructies op het label voordat je het kledingstuk wast.

 

Conclusie

Als golfer wil je natuurlijk niet worden tegengehouden door slecht weer. Met de juiste golf regenkleding kun je nog steeds genieten van de sport, zelfs als het regent. Let bij de aanschaf van golf regenkleding op de waterdichtheid, comfort, gewicht, ontwerp en onderhoud van het kledingstuk. Door rekening te houden met deze factoren, kun je de perfecte golf regenkleding vinden die past bij jouw stijl en die je beschermt tegen de regen, terwijl je nog steeds comfortabel kunt golfen. Zorg er ook voor dat je de regels van de golfclub kent voordat je regenkleding aanschaft, zodat je kleding voldoet aan de dresscode van de club.

 

Al met al kan goede golf regenkleding het verschil maken tussen een comfortabele ronde golf in de regen of een natte, ongemakkelijke ervaring. Investeer in kwaliteitskleding en let op de hierboven genoemde aspecten om de perfecte regenkleding voor jouw golfspel te vinden.

Check één van de onderstaande webshops voor het aanbod wij zij hebben in golf regenkleding: