Golfcap: kooptips en advies

golf cap

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

Een golfcap: een onmisbare accessoire

Een golfcap is een onmisbaar accessoire voor elke golfer. Het biedt niet alleen bescherming tegen de zon en regen, maar kan ook jouw zicht verbeteren en de concentratie tijdens het spel verhogen. In dit artikel zullen we bespreken waarom het dragen van een golfcap zo belangrijk is en waar je op moet letten bij het kopen van een golfcap.

Voordelen van het dragen van een golfcap

Bescherming tegen de zon

Een van de belangrijkste redenen om een golfcap te dragen is om bescherming te bieden tegen de zon. Tijdens het golfen sta je vaak urenlang in de volle zon en blootstelling aan UV-straling kan leiden tot huidbeschadiging en zelfs huidkanker. Een golfcap biedt schaduw voor jouw gezicht waardoor je beschermd blijft tegen schadelijke UV-straling.

 

Bescherming tegen de regen

Een golfcap is ook een essentieel item bij regenachtig weer. Het houdt jouw hoofd en gezicht droog, zodat je jouw focus op het spel kunt houden. Een goede golfcap is gemaakt van waterafstotende materialen, zodat het water niet door de stof dringt en jouw hoofd droog blijft. Voor de brildragers onder ons geldt dat de bril ook beter droog blijft.

 

Verbeterd zicht

Een golfcap kan jouw zicht tijdens het spel verbeteren. De schaduw die de cap biedt, helpt om verblinding te verminderen en verbetert het zicht op de baan. Dit kan vooral handig zijn tijdens de zonnige dagen, wanneer de zon in jouw ogen schijnt en je moeite hebt om de bal te volgen.

 

Verhoogde concentratie

Een golfcap kan ook jouw concentratie verhogen. Door jouw gezicht te bedekken, worden afleidingen geminimaliseerd en kan je je beter richten op jouw spel. Dit kan vooral handig zijn bij het putten, waarbij een goede concentratie essentieel is.

Waar je op moet letten bij het kopen van een golfcap

Materiaal

Het materiaal waarvan de golfcap is gemaakt, is van groot belang. Kies voor een golfcap gemaakt van ademende materialen, zodat jouw hoofd koel blijft tijdens het spelen. Katoen en polyester zijn populaire keuzes voor golfcaps omdat ze licht en ademend zijn.

 

Pasvorm

Een goed passende golfcap is essentieel voor optimaal comfort en prestaties tijdens het spel. Kies een cap die goed past bij de omtrek van jouw hoofd en die niet te strak of te los zit. Een cap die te strak zit, kan hoofdpijn veroorzaken, terwijl een te losse cap kan afwaaien tijdens het spelen.

 

Stijl

Golfcaps zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. Kies een cap die past bij jouw persoonlijke stijl en die je comfortabel vindt om te dragen. Het is ook handig om te kiezen voor een cap die bij de rest van jouw golfuitrusting past, zodat je een uniforme en professionele uitstraling hebt op de golfbaan.

 

Bescherming tegen de zon

Als je op zoek bent naar een golfcap die bescherming biedt tegen de zon, let dan op de breedte van de rand. Een bredere rand biedt meer schaduw en bescherming tegen UV-straling. Sommige golfcaps hebben ook ingebouwde UPF-bescherming, wat betekent dat de stof is behandeld om UV-straling te blokkeren.

 

Waterafstotendheid

Als je vaak golf speelt in regenachtige omstandigheden, kies dan voor een golfcap die waterafstotend is. Zo blijft jouw hoofd droog tijdens het spel. Sommige golfcaps zijn ook voorzien van ventilatieopeningen, zodat jouw hoofd niet te warm wordt en zweet wordt afgevoerd.

Neem eens een kijkje in één van onderstaande webshops voor het aanbod wat zij hebben in golfcaps:

Conclusie

 

Een golfcap is een essentieel item voor elke golfer. Het biedt bescherming tegen de zon en regen, verbetert jouw zicht en verhoogt de concentratie tijdens het spel. Bij het kopen van een golfcap is het belangrijk om te letten op het materiaal, de pasvorm en de stijl. Kies een cap die past bij jouw persoonlijke stijl en die comfortabel zit tijdens het spelen. Vergeet niet om te letten op extra functies, zoals UPF-bescherming en waterafstotendheid, afhankelijk van jouw specifieke behoeften op de golfbaan.

Bekende golfmerken

 

Nike Golf Titleist Adidas Golf Under Armour
Abacus Footjoy Puma Golfino
Callaway Backtee  PING TaylorMade 
Cobra Lignum Cleveland Golf MotoCaddy
Clickgear Wilson Mizuno Garmin
Buschnell Elroy Golfpride Lamkin
Winn Bag Boy Jucad Fastfold