De golfskort: een rok en short in één

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

Sportief en modieus de golfbaan op

Kun je met een golfskort de baan op? Gelukkig zijn de kledingvoorschriften op de meeste golfbanen niet meer zo streng zijn als voorheen. Maar het wordt nog steeds gewaardeerd als je met je outfit rekening houdt met etiquette. Met het huidige ruime aanbod in dames golfkleding van gerenommeerde merken als zoals adidas, Nike en Under Armour kun je sportief en zeer modieus op de golfbaan verschijnen! Voor vrouwen is de keuze in golfkleding veel ruimer dan bij heren golfkleding. Voor de heren heb je met een polo, lange broek een bermuda het grootste deel van de golfkleding wel te pakken.


Bij de dames golfkleding heb je naast bovengenoemde kledingstukken bijvoorbeeld nog de keuze uit mouwloze polo’s, golfjurken, golfskorts en stretchy pantalons met een aansluitende pastvorm. Ook bij de bovenkleding kun je kiezen voor nauwsluitende of juist losvallende tops. De stretch zorgt voldoende bewegingsvrijheid.

Golfskort: de perfecte mix van een short en een rokje 

golfskort adidas
adidas golfskort

Als je bij een golfskort de etiquette voorschriften zou respecteren, dan voldoet vrijwel geen enkele golfskort aan de etiquette. Deze schrijft voor dat de rok net boven de knie moet eindigen. De meeste golfskorts zijn echter korter dan dat en eindigen hoger boven de knie. Het belangrijkste is dat jij je comfortabel voelt!


Adidas heeft een grote collectie dames golfkleding en biedt meerdere varianten golfskorts aan vervaardigd uit verschillende duurzame materialen. Zoals het verwerken van Parley Ocean Plastic, een innovatie waarmee adidas een bijdrage levert aan verminderen van plastic afval. Dit materiaal zit onder andere verwerkt in de Frill Skort.


Deze stof is zacht en door de vierwegstretch kun je op een natuurlijke manier buigen, strekken en bewegen. Bovendien biedt deze stof een UV-bescherming tot factor 50+. De brede elastische tailleband biedt extra ondersteuning en het binnenbroekje blijft dankzij de in de zoom aangebrachte griptape op zijn plek zitten. 


Ook merken als Nike en Under Armour hebben skorts in het assortiment, zij het met een beperkter assortiment.

Neem een kijkje in onderstaande webshops voor het aanbod in golfskorts en overige dames golfkleding.