Nieuwe golfschoenen kopen?

Inhoudsopgave

Keuzehulp bij het kopen van golfschoenen

Gelukkig willen we niet allemaal dezelfde golfschoen. En welke golfschoenen je uiteindelijk gaat kopen moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. De een wil de schoen die Dustin Johnson op de Tour draagt en de ander wil een meer klassieke golfschoen. Allemaal helemaal prima.

 

Maar er zijn wel een aantal belangrijke functionele eigenschappen waar je bij het kiezen van een nieuwe golfschoen een keuze in kan maken. De belangrijkste eigenschapen zijn grip: spikes of spikeless, waterdichtheid: waterafstotend, waterdicht of ademend en sluitsysteem. In dit artikel lichten we het BOA-sluitsysteem als alternatief voor veters er even uit.  Looks, stabiliteit en draagcomfort zijn afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en welk budget je voor ogen hebt. Dat kun je alleen zelf bepalen. Laten we beginnen.

Spiked vs. spikeless

Spikeloze schoenen worden door sommigen gezien als minder goede golfschoenen in vergelijking met golfschoenen met spikes, maar dat is niet terecht. Ten opzichte van spikes hebben de spikeloze schoen een veel grotere oppervlakte om grip te krijgen. Maar bij nat weer zijn de spikes in het voordeel omdat deze hoger zijn en daardoor meer grip hebben. Daarentegen zijn spikeloze golfschoenen lichter en lopen comfortabeler. 

under armour golfschoenen spike en spikeless
Adidas ZG21 golfschoen

Waterafstotend of waterdicht

Als je een ‘mooi weer speler’ bent maakt het eigenlijk niet zo heel veel uit wat je kiest. In de zomer ben je dan het meest gebaat bij een ademende schoen. Als je een frequente early bird speler bent zou je voor de zekerheid kunnen opteren voor een waterafstotende golfschoen om geen last de hebben van de dauw. Speel je regelmatig en wordt je niet afgeschrikt door herfstachtig weer,  kies dan voor een waterdichte schoen zodat je de hele ronde droge en warme voeten hebt. Niets is zo vervelend dan natte sokken. 

BOA-sluitsysteem

Het BOA-sluitsysteem is een innovatief alternatief voor de klassieke veters. Dit sluitsysteem vindt zijn oorsprong in de snowboardwereld, maar wordt inmiddels breed toegepast bij sport- en outdoor adventure schoenen. De golfschoen industrie is daar natuurlijk niet in achtergebleven en vrijwel alle gerenommeerde merken hebben golfschoenen die voorzien zijn van het BOA-sluitsysteem. 

 

adidas golfschoenen boa sluiting
boa sluiting

Hoe werkt het BOA sluitsysteem?

Met behulp van een draaiknop wordt een textiel- of RVS-draad gespannen, waardoor je golfschoen dicht gaat. Je kunt de schoen in micro-stapjes strakker zetten. Deze stapjes zijn hoorbaar door een klikgeluid. Als je de knop omhoog te trekt wordt de spanning eraf gehaald en kun je meteen je schoen uittrekken. 

Neem een kijkje in onderstaande webshops om te zien wat aan golfschoenen hebben.

Shop op webwinkel:

Shop op merk:

Tags: BOA-sluitsysteem, golfschoenen, koopgids