De golfhanddoek

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

Waarvoor is de golfhanddoek?

Een golfhanddoek is een kleine, meestal rechthoekige handdoek die wordt gebruikt voor het schoon- en droog maken van onder andere het clubblad, golfbal en handen.

 

Daarnaast hebben veel golfers een tweede handdoek bij zich voor persoonlijk gebruik voor het opnemen van transparantie vocht of een vochtige handdoek die zorgt voor verkoeling op hele warme dagen.

 

Een golfhanddoek is bij voorkeur – afhankelijk van het gebruik – gemaakt van een lichtgewicht, absorberende stof zoals katoen of microvezel. Een clip of karabijnhaak is handig om de handdoek aan je golftas te bevestigen zodat je er makkelijk bij kan. 

 

Bij regenachtig weer wordt de golfhanddoek met name gebruikt om de golfbal en clubblad te drogen voor een beter contact. Droge handen en golfgrip zorgen ervoor dat je club niet draait op moment van impact. Bij heel warm weer kan de handdoek gebruikt worden voor het opnemen van zweet en transpiratievocht.

 

Naast het schoon en droogmaken tijdens een rondje golf is het ook belangrijk dat je je golfclubs thuis regelmatig schoonmaakt. Lees daarom ook eens het artikel over het schoonmaken van je golfclubs.

Wat maakt een goede golfhanddoek


Absorptie

Een van de belangrijkste eigenschappen van een golfhanddoek is dat deze snel vocht opneemt. Let er bij de aanschaf op dat de handdoek is gemaakt van absorberend materiaal. Zoek hierbij naar 100 procent katoen of een microvezel met wafelweefsel-constructie. 

 

Reinigingsvermogen

Als je op zoek bent naar een handdoek met een groot reinigingsvermogen, kies dan voor microvezel. In vergelijking met katoen heeft microvezel een groter reinigend vermogen. Een microvezeldoek werkt als een magneet voor vuil. Een microvezeldoek is bovendien gemaakt van zacht materiaal zodat je het vuil zonder te krassen kunt verwijderen. 

 

Gemak

De beste golfhanddoeken zijn die handdoeken die gemakkelijk toegankelijk zijn. Dat betekent dat je een bevestigingsclip of karabijnhaak nodig hebt die je eenvoudig open en dicht te duwen is zodat je handdoek snel van je golftas los kan maken en weer terug kan hangen.

 

Gevoel

Het gevoel is het belangrijkst voor de golfhanddoek voor persoonlijk gebruik. Als je deze voor je gezicht gebruikt, wil je dat het zacht  aan voelt en absorberend is. Voor dit gebruik is een handdoek van katoen het beste. Dat voelt veel prettiger aan op de huid in vergelijking met een microvezel. Daarom gaan de meeste golfers de baan op met een katoenen golfhanddoek voor persoonlijk gebruik en een paar microvezelhanddoeken voor het schoonmaken en drogen van uitrusting.

 

Formaat

Het formaat komt neer op hoe je van plan bent je handdoek te gebruiken. Een kleinere golfhanddoek klaart de klus op ‘normale’ dagen. Op meer uitdagende banen en bij warmer en/of natte omstandigheden weer wil je een grotere handdoek die absorberend is. Aangezien je de maat kan baseren op je behoefte voor een specifieke dag, kunt je er ook voor kiezen om verschillende maten kopen. Zo heb je altijd de juiste maat bij de hand en hoef je ze niet uit de wasmand te plukken!

 

Prijs

Net zoals golfclubs is er ook bij golfhanddoeken een enorm aanbod variërend in formaat, kleur en van betaalbaar naar behoorlijk prijzig. In het duurdere segment zitten de handdoeken van de golfmerken zoals Titleist, TaylorMade of Callaway.

Check onderstaande webshops van Jumbo Golf en bol.com voor het aanbod in golfhanddoeken: