LineFix360: voor beter putten

Inhoudsopgave

share
tweet
mail
app
pin

LineFix360: voorzie je golfbal met een 360° lijn 

Het is binnen de regels van de R&A en USPGA toegestaan om je golfbal te voorzien van een lijn. De LineFix360 is het perfecte hulpmiddel die je helpt bij het uitlijnen op de green. Waarom zou je daar dan geen gebruik van maken?

 

Hoewel niet iedereen er van overtuigd is dat dit er voor zorgt dat je beter gaat putten, ben ik van mening dat dit zeker wel het geval is. Het correct uitlijnen van de bal is slechts een onderdeel een perfecte putt. 

 

Ik was al een tijdje op zoek naar een hulpmiddel om mijn golfballen te voorzien van een lijn rondom, maar wilde niet in delen een lijn trekken. Daarnaast waren de ‘lijn-markers’ die ik tegenkwam van plastic en die gaan naar mijn idee niet zo lang mee als je die in je golftas hebt zitten.

 

Uiteindelijk ben ik bij groovefix.com in Engeland uitgekomen. GrooveFix heeft allemaal ‘wannehaves’ op golfgebied van hoge kwaliteit, waaronder de LineFix360. 

linefix360 met golfbal
LineFix360 golfbal lijn marker

Eigenschappen LineFix360

  • Voorzie je golfbal in één keer van een perfecte lijn rondom 
  • Je golfbal wordt stevig op zijn plaats gehouden dankzij de taps toelopende binnenkant 
  • Lijn je bal uit op de tee of green
  • Helpt bij nauwkeurigere afslagen vanaf tee-box en putts op de green
  • Makkelijk aan je tas te bevestigen door middel van het koord
  • Met precisie vervaardigd uit geanodiseerd aluminium met levenslange garantie
  • Voldoet aan de R&A- en USPGA-regels

Elke putt start als een rechte putt

Bij het putten is het niet de bedoeling om effect mee te geven, als dat in alle redelijkheid al mogelijk is. Het gaat om de juiste richting én de juiste snelheid. Elke putt start op een rechte lijn, maar kan door de glooiingen op de green afbuigen.

 

Het is daarmee belangrijk dat de bal in de juiste richting vertrekt. Door je bal te voorzien van een lijn rondom kun je de bal zo plaatsen dat deze uitgelijnd is op jouw gekozen vertreklijn. 

 

Elke putter is voorzien van één of meerdere lijnen voor het juist plaatsen en oplijnen van je putter. Door de putter achter je bal te plaatsen kun je nu de golfbal en putter ‘in lijn brengen’. Het is belangrijk dat je erop vertrouwd dat de gekozen lijn de juiste lijn is. En dan je je daar aan committeert! Elke minimale twijfel beïnvloed je putt doordat je onbewust corrigeert.

Dat geldt overigen voor elke slag. Bij twijfel of afleiding is het ‘abort mission’ en doorloop opnieuw je pre-shot routine.

Make the line roll

Als je er niet overtuigd bent dat je met een lijn op de bal beter gaat putten, geeft het in ieder geval wel feedback over hoe je de golfbal hebt geraakt. Wanneer je een putt maakt en je ziet een rechte lijn op je rollende golfbal, dan weet je dat je putting-stroke goed was en dat het putter-blad 90° was t.o.v. je putting-lijn op het moment van impact.

 

Wanneer je geen perfecte lijn ziet, maar een wobbelige lijn, dan weet je dat je de bal niet goed hebt geraakt. Dan is dat iets waar je aan zou moeten werken op de putting-green of thuis met een putting mat.

LineFix360 en A-line golfbal marker

Als extra hulpmiddel bij het uitlijnen kun je ook gebruik maken van de A-line golfbal marker. Zo heb je in combinatie met de lijn op je bal en deze marker een extra hulpmiddel om je putt perfect uit te lijnen. Wanneer je deze samen besteld als ‘bundel’ ben je iets goedkoper uit.

linefix360 en a-line marker
LineFix360 en A-line alignment bundel

Ook te gebruiken bij het afslaan vanaf de tee

Naast het gebruik van de lijn op de green kun je deze lijn ook gebruiken bij het afslaan vanaf de tee. Houdt hierbij er wel rekening mee dat jouw  positie ten opzicht van de bal veranderd. Bij het putten sta je ‘over de bal’, maar bij een driver, hybride of ijzer zitten je ogen niet meer direct boven de golfbal, maar kijk je als het ware vanaf de zijkant naar de bal. Hierdoor is de kans groot dat je die in je swing onbewust gaat corrigeren. Het gevolg daarvan is dat je een ‘over de top’ swing kan krijgen, waar weer resulteert in een slice.

 

Door de bal na het uitlijnen op de tee-box de bal iets naar links de roteren (voor rechtshandige spelers) kijk je weer ‘recht op de bal’:

linefix360 golfbal uitlijnen
Golfbal rotatie nadat deze is uitgelijnd