Golfshops: welke golfwinkels zijn er?

Inhoudsopgave

share
tweet
mail
app
pin

Golfshops in Nederland

Als je op zoek bent naar een golfshop in Nederland, lees dan verder. In dit artikel vind je en overzicht van de belangrijkste golfshops waar je terecht kunt voor het kopen van al je golfspullen die je maar kan bedenken. 


Golfwinkels zijn er in vele soorten en maten zoals pure players als Jumbo Golf die zich gespecialiseerd heeft in golf. Of sportmerken zoals adidas, Nike en UNDER ARMOUR die een aparte productlijn voor golfsport aanbieden en tot slot zijn er nog de platvorm aanbieders waarbij meerdere golfwinkels samenkomen. Dit is bijvoorbeeld bol.com.  

golfshops jumbo golf

Jumbo Golf: pure player golfshop

Jumbo Golf maakt onderdeel uit van Jumbo Sports (golf en hockey) en is de grootste golfwinkel van Nederland met een uitgebreide online golfshop en maar liefst 7 fysieke winkels. Zij bieden een compleet golf assortiment en geven veel voordeel in de vorm van 2e halve prijs wanneer je meerdere items in dezelfde categorie koopt (kies&mix). Dit geldt voor bovenkleding, golfballen en golfhandschoenen. 


Daarnaast ontvang je een Jumbo Golf cadeaukaart bij aankoop van een paar golfschoenen of golftrolley. Dit start bij € 20.- kan oplopen tot maar liefst € 250.-


TIP
 In dit artikel lees je meer over Jumbo Golf.

golfshops bol.com

bol.com: bundeling van meerdere golfshops

bol.com is wat bekend staat als een zogenaamde platform-aanbieder of marketplace. Hier komen – naast bol.com zelf – meerdere golfshops / aanbieders van golf artikelen samen in een golfshop. Het voordeel hiervan is dat je binnen een website meerdere aanbieders kan vergelijken en je niet verschillende website hoeft af te speuren voor de beste deal. 


Vrijwel alle golf artikelen en grote golfmerken zijn in deze hier te vinden. Denk hierbij aan Taylormade, Titleist, Callaway, Footjoy, Nike Golf, Adidas Golf en UNDER ARMOUR om maar een paar bekende merken te noemen.

Decathlon en het eigen golf merk Inesis

Decathlon heeft een uitgebreid golf assortiment en het eigen merk Inesis welke in 2002 is opgericht door golfexperts. Met het merk Inesis biedt Decathlon kwalitatief goed golfmateriaal tegen een betaalbare prijs. De golfproducten worden voor alle vaardigheidsniveaus ontwikkeld van beginner tot gevorderde golfer. Daarnaast biedt Decathlon naast Inesis met ook andere geronnomeerde merken een compleet assortiment aan golfproducten van golfset, kleding en acccessoires en alles wat daar tussen zit!

Website Decathlon

Decathlon neemt golf zeer serieus en heeft een volledige sectie op de website gewijd aan golf en is onderverdeeld in de volgende onderdelen:

  • Golfclubs
  • Golfballen
  • Golftassen en golftrolleys
  • Golfmaterieaal (met o.a. range finders, golf horloges, handschoenen en accessoires)
  • Golfballen
  • Golfschoenen
golfshops nike golf

Nike: icoon in de sportwereld met speciale golf lijn Nike Golf

Nike is als sportmerk al vanaf begin jaren ’80 actief in het golf segment. Nike Golf richt zich met name op golfkleding en golfschoenen. Onder Nike Golf zijn ook golfballen en golfclub uitgebracht, maar in 2016 is besloten om hiermee te stoppen.  De focus ligt vrijwel volledig op golfkleding en golfschoenen voor dames en heren.


Nike sponsort een aantal  zeer bekende PGA golfprofessionals zoals Tiger Woods, Rory McIlroy, Tony Finau, Jason Day, Tommy Fleetwood en Brooks Koepka. Bij de LPGA sponsort Nike Golf Michelle Wie. Mocht je een van deze spelers in een outfit zien lopen die je aanspreekt, dan maak je de grootste kans om dit te vinden op de website van nike.com.


TIP
Als je meer wilt lezen over Nike Golf, golfschoenen met Nike Air en kleding met Dri-FIT technologie, lees dan dit artikel over Nike Golf.

adidas logo

adidas: grenzen vervagen tussen fashion en high performance

Alles wat je nodig hebt om je golfspel te perfectioneren vind je in de collectie golfkleding van adidas. Door het gebruik van de beste materialen en juiste technologieën zorgt adidas voor een top collectie voor zowel dames als heren in golfkleding waar je je in kan vertonen.


Golf is een buitensport is en je hebt daardoor te maken met zeer warme, maar ook met natte en koude weersomstandigheden. De adidas collectie golfkleding biedt zowel warme als beschermende kleding voor elk weertype.


Door gebruik te maken van vochtabsorberende materialen voorkom je op warme dagen dat je niet afkoelt door een nat shirt en dat je beschermd bent tegen de uv-straling van de zon. Voor de koudere en nattere dagen heeft adidas de juiste wind- en waterafstotende broeken en jassen waarin je comfortabel kunt bewegen.

De beste keuze in golfschoenen

Naast golfkleding draag je ook golfschoenen om te voorkomen dat je wegglijd. De golfschoenen van adidas zijn ademend en waterafstotend en verkrijgbaar met en zonder spikes.  Ook de BOA-sluitingssysteem ontbreekt die in de collectie.

Accessoires om het af te maken

Met de accessoires van adidas maak je je outfit compleet. Van stevige riemen, sokken met een perfecte pasvorm, voor extra comfort. Tassen met extra veel opbergruimte en petten om te voorkomen dat je last van de zon hebt. Met de golfkleding collectie van adidas voor zowel dames als heren kom je voor de dag als een professional.

golfshops under armour

UNDER ARMOUR: een relatief jong (golf)merk, maar sterk groeiend

UNDER ARMOUR is nog maar een relatief jong sportkleding merk, maar heeft zich inmiddels wel gevestigd. UNDER ARMOUR is in 1996 opgericht door Kevin Plank, een voormalig american football speler. Hij had er genoeg van om te trainen in een nat en bezweet t-shirt. Hij is gaan experimenteren met verschillende stoffen en zo ontwikkelde hij zijn eerste prototype van een strak zittend ondershirt van een elastisch materiaal die snel het vocht naar buiten afvoert en je lichaam droog houdt. Hij stuurde deze shirts naar zijn oude teammaten van Maryland University. Een jaar later sloot hij een kleding contract met Georgia Tech University. 


Nadat Jamie Foxx in de film ‘Any given Sunday’ zijn comfortabel zittende shirts droeg ging het snel. In dat zelfde jaar werd UNDER ARMOUR het officiële merk voor de NFL (National Football League). De rest is geschiedenis …


Anno nu is UNDER ARMOUR ook zeer actief in de golfsport. Ze hebben o.a. de PGA spelers Jordan Spieth en Matt Fitzpatrick onder contract en bij de LPGA Alison Lee. Vrijwel elke week zie je de nieuwste outfits uit de collectie op de tour .


Ontdek alle UNDER ARMOUR-gear gemaakt met de nieuwste prestatieverbeterende technologieën. Shop de meest innovatieve golfkleding, golfschoenen en golfaccessoires ter wereld.