NIKE Golf: Dri-FIT en Nike Air

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

De geschiedenis van Nike golfschoenen en golfkleding

Nike introduceerde in 1984 zijn eerste lijn golfschoenen. In het jaar daarop tekenden Severiano Ballesteros en Curtis Strange een sponsordeal met Nike en daarmee was de Nike Swoosh een feit op de PGA Tour en European Tour. 


In 1996 tekent Tiger Woods een lucratieve 5-jarige sponsordeal voor $ 40 miljoen. Het jaar daarop wint Tiger Woods de Masters in een rood shirt en zwarte golfbroek. Sinds die tijd speelt Tiger altijd op zondag – de finale dag –  in een rood shirt en zwarte broek.


In 2013 tekent Rory McIlroy een sponsordeal ter waarde van $ 200 miljoen en wordt daarmee het boegbeeld voor Nike Golf. In 2016 komen Tony Finau en Brooks Koepka daar nog bij.

Golfballen, golfclubs en golftassen

Pas in 1989 introduceert Nike de eerste lijn golfballen en in 2001 neemt Nike golfclub producent Impact Golf over. Een jaar later is de eerste lijn ijzers, wedges en titanium driver een feit. Tiger Woods weet het eerste toernooi dat hij met deze clubs speelt (WGC-AMEX in Ierland) te winnen. 


17 jaar later 
kondigt Nike in 2016 aan te stoppen met golfballen en golfclubs.   en zich gaat zich verder richten op waar zij goed in zijn sportschoenen en sportkleding!

Golfkleding: Nike Dri-FIT

Een groot deel van collectie golfkleding is Nike Dri-FIT een daarmee zeer prettig om te dragen. Deze technologie bestaat uit innovatief polyester dat is ontworpen om je droog te houden, zodat je comfortabel blijft bij een rondje golf of op de driving range. De unieke, hoogwaardige microvezelconstructie van Dri-FIT ondersteunt het natuurlijke afkoelsysteem van het lichaam door zweet af te voeren en over het oppervlak van het materiaal te verdelen, zodat het sneller verdampt.


Je kunt Dri-FIT kleding het beste los of als basislaag dragen. Het directe contact met je lichaam zorgt ervoor dat je langer droog blijft. Bovendien gaan de zweetafvoerende eigenschappen van Dri-FIT net zolang mee als je kleding.

Nike golfschoenen

Golfschoenen hebben de afgelopen jaren een aanzienlijke verandering doorgemaakt. De traditionele golfschoenen met spikes zijn niet meer de norm. Spikeless-opties worden steeds populairder en het gebuikt van nieuwe slijtvaste materialen heeft gezorgd voor meer stabiliteit en tractie op alle oppervlakken.


Nike heeft tal van opties, of je nu de voorkeur geeft aan een klassieke stijl om te dragen met een broek of een sneakermodel dat het beste past bij een korte broek.


Wat is Nike Air?

Nike Air is de iconische innovatie die in 1979 is geïntroduceerd en sindsdien door Nike steeds verder is doorontwikkelt.


In een Nike Air zool zit lucht onder hoge druk opgesloten in een duurzaam en flexibel membraan. De lucht in dit membraan comprimeert bij impact en keert dan onmiddellijk terug naar zijn oorspronkelijke vorm en volume, dit zorgt voor een lichtgewicht demping. En omdat ‘Air’ bijna niks weegt blijven de golfschoenen ook lekker licht.


Nike past Nike Air in een verscheidenheid aan prestatieschoenen toe zoals hardlopen en basketbal, maar ook in veel lifestyle-sneakers. Dit geldt ook voor golfschoenen!

TIP Lees dit artikel als je wil weten waar je op moet letten bij de aanschaf van golfschoenen?

Zie hieronder op welke Nike golfschoenen de pro’s lopen.

Rory McIlroy: Nike Air Zoom Victory Tour 2

Brooks Koepka: Nike Air Zoom Infinity Tour