PING G430 driver

ping g430 driver

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin
ping g430 driver line-up

De nieuwe driver line-up van PING: de G430-serie

 

In 2023 introduceert PING de PING G430 driver-serie. Dit is de opvolger van de zeer succesvolle en best geteste PING G425 drivers. De PING G425 MAX staat bekend als de meest vergevingsgezinde driver die er te koop is. Uit de eerste online reviews wordt al snel duidelijk dat de nieuwe G430-serie ‘krachtiger’ is dan de G425-serie. Daarnaast is ook het geluid verbeterd.

PING G430 Max driver

De G430 MAX is het meest vergevingsgezinde model en zorgt voor meer nauwkeurigheid vanaf de tee. Met het verstelbare gewicht van 25 gram aan de achterkant van het clubhoofd kun je de balvlucht-bias instellen voor draw, neutral of fade. Dit is met name geschikt voor beginnende golfers of golfers die worstelen met een slice.
ping g430 max driver
De PING G430 MAX met verstelbaar gewicht voor een draw, neutral of fade balvlucht bias

Dit zijn de belangrijkste karakteristieken van de PING G430 Max driver:

 

Groter clubhoofd

De G430 Max heeft een clubhoofd van 460cc en heeft daardoor een hogere MOI (moment van inertie). Dit betekent dat het clubhoofd meer vergevingsgezindheid biedt en gemakkelijker is om rechte en lange slagen te maken.

 

Gewichtsverdeling

De G430 Max heeft een gewichtsverdelingssysteem waarmee je het gewicht aan de achterkant kan verplaatsen. Hiermee kun je het gewichtje van 25 gram zo plaatsen voor een draw, neutral of fade bias. 

 

T9S+ face technology

Dankzij de T9S+ face technology, die de clubface dunner en flexibeler maakt genereer je een hogere balsnelheid en langere afstand. Dit geldt ook bij niet perfect geraakte slagen.

 

Aerodynamisch ontwerp

De G430 Max heeft een aerodynamisch clubhoofdontwerp met een gestroomlijnde vorm en een gebogen kroon. Dit verlaagd de luchtweerstand en verhoogd de clubsnelheid. Hierdoor zul je verder slaan.

Shop voor deze driver bij Jumbo Golf:

PING G430 SFT driver

De Ping G430 SFT (Straight Flight Technology) Driver is speciaal ontworpen voor spelers die worstelen met een slice (een balvlucht die naar rechts buigt voor rechtshandige spelers). Ook de SFT is voorzien van een verstelbaar gewicht (22 gram), waarmee je de dispersie verkleinen.

 

Dispersie of in het Engels ‘dispersion’ is de spreiding in gebied van waar de golfbal in land: een denkbeeldige cirkel rondom alle plaatsen waar de golfbal landde. Hoe groter de spreiding des te groter de cirkel / ellips en daarmee de afwijking / consistentie in je slagen.

ping g430 sft driver
De PING G430 SFT driver met verstelbaar gewicht voor een kleinere dispersie

Dit zijn de belangrijkste karakteristieken van de PING G430 SFT driver:

 

Gewichtsverdeling

De G430 SFT heeft een gewichtsverdelingssysteem dat meer gewicht naar de hiel van de club brengt. Dit helpt om het zwaartepunt te verplaatsen en het clubblad te sluiten bij impact, waardoor de kans op een slice wordt verminderd.

 

Offset-ontwerp

Deze driver heeft een offset-ontwerp dat het clubblad enigszins achteruit plaatst ten opzichte van de hosel (de verbinding tussen de clubkop en de schacht). Dit helpt om het clubblad te sluiten bij impact en de kans op een slice verder te verminderen.

 

Verstelbare shaft sleeve

Met de shaft sleeve kun je de loft aanpassen tussen 10,5 en 12,5 graden. Hierdoor kun je de  lanceerhoek aanpassen aan je eigen voorkeur of omstandigheden op de baan.

 

T9S+ face technology

Ook de G430 SFT maakt gebruik van de T9S+ gezichtstechnologie van Ping: meer balsnelheid en meer afstand dankzij het dunnere clubblad.

Shop voor deze driver bij Jumbo Golf:

PING G430 LST driver

De Ping G430 LST (Low Spin Technology) is  speciaal is ontworpen om meer afstand te krijgen door de spin op de bal te verminderen. Het gewichtsverdelingssysteem, de verstelbare shaft sleeve, de T9S+ face-technologe en het aerodynamisch ontwerp werken allemaal samen om de spin op de bal te verminderen voor meer afstand en nauwkeurigheid vanaf de tee. 

De PING G430 LST driver met Carbonfly Wrap

Dit zijn de belangrijkste karakteristieken van de PING G430 LST driver:

 

Gewichtsverdeling

De G430 LST heeft een gewichtsverdelingssysteem dat meer gewicht naar de achterkant van de club brengt en minder gewicht naar de voorkant. Dit verlaagt het zwaartepunt van de club en vermindert de spin op de bal, waardoor spelers meer afstand kunnen slaan.

 

Verstelbare shaft sleeve

Met de  verstelbare shaft sleeve kun je de loft aanpassen tussen 9 en 11 graden. Dit kan helpen om de lanceerhoek van de bal aan te passen aan je eigen voorkeur of de omstandigheden op de baan.

 

T9S+ gezichtstechnologie

Dankzij de T9S+ face technology, die de clubface dunner en flexibeler maakt genereer je een hogere balsnelheid en langere afstand. Dit geldt ook bij niet perfect geraakte slagen.

 

Aerodynamisch ontwerp

De G430 LST heeft een aerodynamisch clubhoofdontwerp met een gestroomlijnde vorm en een gebogen kroon. Dit helpt om de luchtweerstand te verminderen en de clubkop snelheid te verhogen, waardoor je meer lengte krijgt in je slagen.

 

Carbonfly Wrap

Exclusief voor de LST is Carbonfly Wrap, een ultralichte composietkroon die zich in de hiel- en teensectie wikkelt. Dankzij de gewichtsbesparingen kan ook het zwaartepunt worden verlaagd om de balsnelheid en MOI (vergevingsgezindheid) te verhogen. Ook het composiet speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van het geluid.

Shop voor deze driver bij Jumbo Golf:

Geen nieuwe driver nodig? Controleer de staat van je grips!

golfgrip vervangen

Is je huidige driver nog niet aan vervanging toe? Controleeer dan eens of je grips aan vervanging toe zijn. Je kunt ze eenvoudig zelf vervangen. Lees hier hoe je dat doet.