Green in regulation

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

Wat is green in regulation?

Er is sprake van ‘green in regulation’ wanneer de golfbal geheel of gedeeltelijk op de green ligt en je ten opzichte van PAR nog minimaal twee slagen over hebt om uit te holen.

  • Voor een PAR drie moet je vanaf de afslag op de green terecht komen;
  • Bij een PAR vier met je met één of twee slagen op de green liggen;
  • En bij een PAR vijf moet je met één, twee of drie slagen op de green liggen. 

Hoe krijg je meer greens in regulation?

1. Ga bij het afslaan vanaf de tee niet voor maximale afstand. Probeer zoveel mogelijk op de fairway terecht te komen. Met een slag vanaf de fairway ben je veel beter af dan een slag vanuit de rough, bossage of hindernis om verder te spelen.  


2.
Neem een club extra dan je denkt nodig te hebben. Als je bijvoorbeeld denkt dat je met een ijzer 8 de green kan bereiken, speel dan met je ijzer 7. Een groot deel van de golfers is bang om over de green heen te slaan, maar hoe vaak is dat in werkelijkheid voor gekomen? … en hoe vaak is de bal voor de green geland?

 

3. Speel niet altijd op de vlag, maar probeer op het midden van de green te mikken. Dan is de kans het grootste om op de green terecht te komen. Daarnaast loop je met putten vaak een minder groot risico dat het mis gaat dan bij een chip of pitch om op de green te komen.


4.
Zorg dat je de afstand tot de green of vlag weet. Een rangefinder of golfhorloge kan daarbij handig zijn.


Kijk ook maar eens naar onderstaande YouTube video van ChrisRyanGolf:

Aantal GIR’s per handicap

Hoeveel greens in regulation zou je op basis van je handicap per ronde moeten kunnen slaan? Onderstaande grafiek geeft het aantal GIR’s wat je volgens jou handicap zou moeten kunnen halen (op basis van je beste tien rondes van de laatste 20 rondes). Een scratch golfer (HCP 0) zou per ronde ongeveer 12 greens in regulation moeten halen.

green in regulation
Greens in regulation verdeeld naar handicap