Wat er in je golftas moet zitten!

Golf essentials: Inhoud golftas

Inhoudsopgave

Picture of hilbert

hilbert

de bloggende golfer

share
tweet
mail
app
pin

Golf essentials: inhoud golftas

In dit artikel gaan we in op de essentiële items die elke golfer als inhoud in zijn golftas zou moeten hebben. Van golfballen tot golfhandschoenen, we bespreken alle belangrijke items die je nodig hebt om je voor te bereiden op de perfecte ronde. Lees verder en ontdek hoe je jezelf kunt uitrusten voor succes op de golfbaan.

 

Voor de meeste golf essentials die je in je tas moet hebben is vaak ook een apart verdiepend artikel geschreven. Deze artikelen zijn te herkennen aan de rood gemarkeerde tekst

Basisuitrusting voor golf

Golfclubs

Natuurlijk moet je ook je golfclubs in je tas hebben. De meeste golfers dragen 14 clubs bij zich: driver, fairway woods, hybrides, ijzers, wedges en putter. Zorg er voor dat je clubs schoon en droog zijn voordat je ze terug in je tas stopt.


Golfballen

Een van de belangrijkste items die je in je golftas moet hebben, zijn natuurlijk golfballen. Zonder ballen kun je niet spelen! Zorg ervoor dat je genoeg ballen bij je hebt voor de hele ronde, plus een paar extra voor het geval je er een verliest.

 

Handschoenen

Golfhandschoenen zijn ook essentieel voor elke golfer. Ze helpen je grip te houden op je club en voorkomen blaren op je handen. Zorg ervoor dat je een reservehandschoen bij je hebt voor het geval dat de eerste versleten raakt. Daarnaast kan het handig zijn om regenhandschoenen bij je te hebben.

Tees

Tees zijn kleine plastic of houten pinnen die je in de grond steekt om je bal op te plaatsen voor de afslag. Tees zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zorg ervoor dat je genoeg tees bij je hebt voor de hele ronde, plus een paar extra voor het geval je er een verliest.

 

Handdoek

Een handdoek is ook een must-have item voor elke golfer. Het is handig om je clubs schoon te maken en om je handen en gezicht af te vegen op warme dagen.

 

Pitchfork en bal marker

Pitchforks worden gebruikt om deuken in de green te repareren en bal markers om je bal te markeren zodat je deze kunt oppakken en later terug kunt plaatsen waar hij lag.

 

Notitieblok en potlood

Een notitieblok en potlood kunnen handig zijn om scores bij te houden of aantekeningen te maken over bepaalde holes of slagen. Het kan ook nuttig zijn om een caddieboekje van de baan bij je te hebben om te weten waar de verschillende holes zich bevinden en wat de afstanden zijn.

Accessoires: handige hulpmiddelen voor beter golfspel

Range finder

Een range finder is een handig apparaatje dat je helpt om de afstand tot een bepaald punt te meten. Zo kun je beter inschatten hoe ver je moet slaan en welke club je het beste kunt gebruiken.

 

Sharpie of watervaste stift
Tot slot mag een watervaste stift ook niet ontbreken in je golftas voor het ‘merken’ van je golfbal of het aanbrengen van een lijn voor bij het putten.

Golfhorloge
Een golfhorloge zit natuurlijk niet in je tas, maar is wel een ontzettend handig hulpmiddel voor het bepalen van de afstanden, het bijhouden van je scores en sommige golfhorloges fungeren als virtuele caddie

Golfkleding, verzorging en bescherming: comfort en prestaties

Regenkleding

Regen kan elk moment toeslaan tijdens een ronde golf, dus het is verstandig om altijd regenkleding en een paraplu in je tas te hebben. Je weet maar nooit wanneer je ze nodig zult hebben!

 

Snacks en drankjes

Tijdens een ronde golf kan het soms een paar uur duren voordat je terug bent bij het clubhuis. Zorg ervoor dat je wat snacks en drankjes in je tas hebt om je energie op peil te houden en gehydrateerd te blijven.

 

Zonnebrandcrème

Golfen kan soms uren duren en je zult waarschijnlijk veel tijd in de zon doorbrengen. Zorg ervoor dat je jezelf beschermt tegen de zon door zonnebrandcrème te smeren  en eventueel een lippenbalsem te gebruiken.

 

Lichte kleding en handschoenen

Als je in de zomer speelt, is het belangrijk om lichte kleding en handschoenen bij je te hebben om jezelf koel en comfortabel te houden. Zorg ervoor dat je kleding en handschoenen ademend zijn om te voorkomen dat je gaat zweten.

 

Verbanddoos

Het kan geen kwaad om een kleine verbanddoos in je tas te hebben voor het geval je geblesseerd raakt tijdens het golfen. Een paar pleisters en wat pijnstillers kunnen handig zijn als je een blaar krijgt of jezelf bezeert.

 

Insectenspray

Als je op een baan speelt waar veel insecten zijn, kan insectenspray een handig item zijn om bij je te hebben. Zo voorkom je dat je wordt gestoken of gebeten door muggen of andere insecten.

Conclusie inhoud golftas

Al met al zijn er veel essentiële items die je in je golftas moet hebben om goed voorbereid te zijn op een ronde golf. Door er voor te zorgen dat je al deze essentials bij je hebt, kun je jezelf een betere kans geven om goed te presteren en te genieten van je dag op de baan. Dus vergeet niet om je tas voorafgaand aan je volgende ronde golf goed in te pakken!