Handicap verlagen: in twee jaar van handicap 30 naar 8

Intro

 
Heb je je ooit afgevraagd hoe sommige golfers erin slagen om hun handicap in slechts twee jaar tijd aanzienlijk te verminderen? Nou, soms ontdek je op YouTube een video of kanaal die meer dan de moeite zijn om te volgen en om te kijken. In deze blog gaan we dieper in op de inzichten en tips die gedeeld worden in de video van Erndog Golf’s video:

 

How I became a 10 handicap golfer in 2 years … and how you can too.”

 

Erndog onthult zijn stappenplan om van een handicap van 30 naar een single handicap van 8 te gaan. Laten we de belangrijkste punten uit de video bespreken en zien hoe ook jij je golfspel kunt verbeteren.

Mentale verschuiving

De weg naar een single handicap begint met een verschuiving in je mentale benadering van het spel:

 

Focus op bogey-golf: het accepteren van een boven-par score als een stap in de goede richting.

 

Dit concept ontkracht het idee dat elke ronde onder par moet zijn om succesvol te zijn. Door bovengemiddelde scores als succes te zien, verminder je de druk op jezelf en creëer je een positievere mindset. De vrijheid die dit biedt, stelt je in staat om meer te genieten van het spel en helpt je om betere beslissingen te nemen, wat uiteindelijk resulteert in verbeterde prestaties.

Statistieken bijhouden

Met de vooruitgang van technologie is het volgen van je golfstatistieken eenvoudiger dan ooit geworden. Erndo benadrukt het belang van het bijhouden van je prestaties met behulp van apps. Hij maakt zelf gebruik van de Arcos Smart Caddie sensoren voor het vastleggen van zijn slagen. Hieraan hangt echter wel een prijskaartjes.

Een complete set van 14 sensoren kost rond ca. € 219,- met 1 jaar ondersteuning van de mobiele app. Daarna betaal je jaarlijk $ 99.- om van de app gebruikt te kunnen maken.  

 

Mocht je in de markt zijn voor sensoren dan zijn de GARMIN CT10 sensoren naar mijn idee en beter alternatief. Dit is zonder abonnement, maar vereist daarentegen wel een verbinding met een Garmin horloge.

 

Lees hier meer over de Garmin CT10 golfclub sensoren.

 

Deze apps helpen niet alleen bij het vastleggen van je scores, maar bieden ook diepgaande analyses van je spel. Hierdoor kun je zwakke plekken identificeren en gericht werken aan verbetering.

Geen technologie?!
Als je geen gebruik wilt maken van technologie, kun je nog steeds handmatig scorekaarten invullen om inzicht te krijgen in je sterke en zwakke punten. Het volgen van statistieken geeft je een duidelijk beeld van waar je aan moet werken om je spel naar een hoger niveau te tillen.

 

Per hole noteer je naast je score het volgende:

  • Fairway hit? ➔ % fairways hit
  • Green in Regulation? ➔ % green in regulation 
  • Aantal putts? ➔ doel is een maximaal een twee-putt
  • Totale lengte van de putt? ➔ relatie aantal putts en lengte: werkt aan lengte of richting

GOLFHORLOGE TIP

Met de Garmin Fenix 7 heb je het perfecte golfhorloge om al je statistieken terug te zien in de app op je telefoon zonder dat je trackers nodig hebt. De Garmin Fenix 7 registreert dat je een bal hebt geslagen en vraagt na de slag welke club dat was (maar maakt zelf ook een inschatting). Na ca. drie rondes kent hij de afstanden van je clubs en is het gelijk ook een caddie. Daarnaast heb je tijdens het spelen alle afstanden bij de hand. 

garmin fenix 7 wijzerplaat
Garmin Fenix 7 horlogefunctie
garmin fenix 7 afstanden golfbaan
Garmin Fenix 7 golfmodus

Zoek een golfprofessional

 

Hoewel er talloze online tutorials en golfswing-video’s beschikbaar zijn, kan niets op tegen het advies van een ervaren golfprofessional. Een golfinstructeur kan je swing analyseren en specifieke aanwijzingen geven om je techniek te verbeteren. Bovendien zal een professional niet alleen werken aan je swing, maar kan hij ook helpen bij het aanpakken van andere aspecten van je spel, zoals kort spel en putten. Het belangrijkste is dat een professional een persoonlijke benadering biedt die is afgestemd op jouw fysieke eigenschappen en natuurlijke neigingen. Dit zal resulteren in een consistente en betrouwbare golfswing die je in staat stelt om betere resultaten te behalen.

 

Efficiënt oefenen

 

Oefenen is van cruciaal belang om je golfspel te verbeteren, maar het is belangrijk om doelgericht te oefenen. Blindelings ballen slaan op de driving range zal niet veel bijdragen aan je vooruitgang. In plaats daarvan raadt de golfer aan om je oefentijd te verdelen tussen verschillende aspecten van het spel: swingen, kort spel en putten. Werk aan de specifieke oefeningen en drills die je instructeur heeft aanbevolen om aan je zwakke punten te werken. Door je oefensessies gericht en georganiseerd te houden, maximaliseer je de effectiviteit van je training en zul je sneller vooruitgang boeken.

Speel golf, geen swing

 

Tijdens een ronde op de golfbaan is het gemakkelijk om verstrikt te raken in technische details en je alleen te richten op je golfswing. Maar het doel van golf is om de bal in zo min mogelijk slagen in de hole te krijgen. Dit betekent dat je je moet concentreren op het resultaat en niet alleen op de techniek. Door te spelen met een duidelijke swinggedachte en vertrouwen te hebben in je training, kun je meer ontspannen en natuurlijk spelen. Vergeet niet dat golf een spel is en dat het belangrijk is om te genieten van de ervaring, zelfs als de resultaten niet altijd zoals gepland zijn.

 

Bekijk zelf onderstaande informatieve YouTube video van Erndog Golf en ‘like & subscribe’

Conclusie


De weg naar een single handicap vereist toewijding, consistentie en de juiste benadering. Door een positieve mentale verschuiving te omarmen, je statistieken bij te houden, hulp te zoeken bij een golfprofessional, efficiënt te oefenen en te spelen met vertrouwen, kun je je golfspel naar nieuwe hoogten tillen. Of je nu een beginner bent of al jaren speelt, deze stappen zijn essentieel om je handicap te verlagen en meer vreugde te halen uit je tijd op de golfbaan.

 

Onthoud dat verbetering geleidelijk komt, maar met de juiste inzet en aanpak kun je je golfspel blijvend verbeteren en meer plezier beleven aan het spel.